Početna Vijesti Politika Djelatnici Čistoće kod gradonačelnika

Djelatnici Čistoće kod gradonačelnika

778
0

Foto: zagreb.hrZagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je danas u Gradskoj upravi Davora Kovačevića i Emira Ibrahimovića, djelatnike Čistoće koji su potkraj veljače umalo ozračeni u redovitom obavljanju svakodnevnih poslova.

U prijateljskom razgovoru kojemu je prisustvovao i rukovoditelj Službe odvoza kućnih otpadaka Čistoće Zdravko Stoilković, gosti su gradonačelniku ispričali detalje nemilog događaja iz kojega su srećom izišli bez posljedica za zdravlje.

Uz zahvalu na dugogodišnjem predanom radu u gradskoj tvrtci, gradonačelnik je, među ostalim, naglasio da je zdravstvena preventiva, pogotovo u ovakvim slučajevima neophodna, te je ponudio da se daljnje kontrole koje će svakako biti potrebne organiziraju u pomoć Ureda za zdravstvo i branitelje.

Podsjetimo, radnici Čistoće skoro su ozračeni radioaktivnom tvari kada su 25. veljače istovarali kamion s otpadom na deponiju na Jakuševcu. Naime, ni ne znajući što točno voze u kamionu, dvojica zaposlenika Holdingove podružnice na odlagalište su dovezla radioaktivnu tvar. Opasni otpad aktivirao je alarm na deponiju, koji je automatski prenio isto upozorenje Državnom zavodu za radiološku i nuklearnu sigurnost.