Početna Moj Zagreb Novosti Divlje ljeto u ZOO vrtu

Divlje ljeto u ZOO vrtu

Spread the love

Foto: PRESSU ponedjeljak, 2. lipnja, počinju upisi u Divlje ljeto u Zoo vrtu. Tijekom petodnevnog programa mališani će vodeći dnevnik istraživanja naučiti znanstveno razotkrivati svijet biljaka i životinja.

Program Divljeg ljeta osmišljen je kako bi kod najmlađih rasplamsao istraživačku strast. Vodeći dnevnik istraživanja naučit će znanstveno proučavati floru i faunu. Da sve ne bi bilo pisanje, čitanje, zbrajanje i oduzimanje, polaznike Divljeg ljeta čekaju i razne interaktivne igre u kojima na zabavan način moraju uključiti mozak te pokazati koliko su spretni s preprekama.

U sklopu programa obogaćivanja životnog prostora životinja izrađivat će se posebne hranilice, a kako bi školarci zavirili u djelić onoga što rade timaritelji, naučit će zanimljive stvari o jelovnicima stanovnika Vrta. Vidjet će kako i čime se hrane biljojedi, ali i malo opasniji mesojedi poput velikih mačaka. Sudionici Divljeg ljeta dobit će priliku izmjeriti i izvagati te odrediti pravu starost kornjače čančare.

Foto: PRESS

Polaznike koje zanimaju životinje iz daleke prošlosti, čeka iskapanje prastarih ostataka poput kostiju iz različitih slojeva zemlje. Zaljubljenike u znanstveni laboratorij oduševit će zanimljivi pokusi u kojima će se određivati količina šećera u namirnicama te poseban pokus s paličnjakom.

Foto: PRESS

S timariteljima će sudjelovati u čišćenju nastambi te vođenju dnevnika o životinjama. Iz posebne će blizine, uz kornjače i paličnjake, moći proučavati i agame te male četinaste ježeve. U povodu otvorenja nove nastambe za lavove jedan će dan Divljeg ljeta biti posvećen tim fascinantnim životinjama. Mališani će im pripremati poslastice, a edukatori će ih podučiti i razlikama između današnjih i špiljskih lavova.

Divlje ljeto program je namijenjen djeci od završenog 2. do završenog 6. razreda. Održava se tijekom ljetnih praznika – počinje 16. lipnja, a završava 29. kolovoza. Djeca su u Zoološkom vrtu grada Zagreba šest sati dnevno pet dana tjedno – od ponedjeljka do petka. Program se održava u dvije smjene – prva počinje u 8, a druga u 14 sati. Svaku skupinu koja može imati između 10 i 24 polaznika, vode po dva edukatora.

Foto: PRESS

Cijena programa je 450 kn što, među ostalim, uključuje užinu, slasticu te vodu.

Upisi se održavaju u uredu edukatora s istočne strane Zoološkog vrta. Na prvi dan upisa, u ponedjeljak, prijave su od 8 do 12 te od 16 do 20 sati, a nakon toga upisi su radnim danom od 8 do 12 sati.

Dodatne informacije mogu se pronaći na internetskoj stranici www.zoo.hr.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here