Početna Nagrade Darujemo knjigu koja preko hrane mijenja svijet

Darujemo knjigu koja preko hrane mijenja svijet

798
0

naslovnica knjige Hrana za mirZanimljiva, možda čak i prosvjetljujuća knjiga Willa Tuttlea “Hrana za mir”, u podnaslovu Prehranom do duhovnog zdravlja i društvenog sklada objavljena je nedavno u nakladi Dvostruke Duge iz Čakovca, a u svoj biblioteci možete je i vi imati. Čak štoviše bilo bi to poželjno jer knjiga je ne samo prozvana jednom od najvažnijih u 21. stoljeću te veoma prodavana na web stranica Amazon.com, nego nudi i odgovore na uobičajena, naizgled jednostavna svakodnevna pitanja.

Hrana za mir nudi dojmljiv novi pogled na našu hranu i naše društvo te istražuje duboke društvene i duhovne posljedice naših prehrambenih navika i mentaliteta koji ih podržava. Ukazuje i a nevidljive veze između naše kulture, hrane i izvora velikoga broja problema te sadrži smjernice za pozitivnu preobrazbu naših pojedinačnih i kolektivnih života.

Hranu ugrađujemo u naša tijela, kroz nju sudjelujemo u vrijednostima i paradigmama našega društva. U djetinjstvu smo upijali vrijednosti i nevidljive pretpostavke društva kroz neprestanu izloženost složenim stavovima koji se odnose na najrazvijeniji zajednički obred, a to je jedenje hrane. Poput spužvi upijali smo, učili, sudjelovali i na kraju postali dijelovi društva. Sada, u odrasloj dobi, stres i zastrašujuće nevolje koje smo sami stvorili, nagrizaju naše živote. Stoga s pravom nastojimo shvatiti izvor naše nesposobnosti skladnog življenja u ovome svijetu.

Hrana se navodi kao osnovni ključ za rađanje nove paradigme koja promiče suradnju, slobodu, mir, život i jedinstvo, a koja će zamijeniti staru paradigmu koja se temelji na natjecanju, razgraničenjima, ratu, isključivosti i zamisli da moć daje pravo. Knjiga je potaknula pokretanje kampanje “Jedna Majka, jedan svijet”, o čemu se može više saznati na www.umjetnost-davanja.hr ili na Facebooku www.facebook/jedna.majka,

Više o knjizi na www.dvostrukaduga.hr i www.prijatelji-zivotinja.hr.

REGISTRIRAJ SE I OSVOJI!
Online-Zagreb.hr
i Prijatelji životinja daruju primjerak knjige Willa Tuttlea “Hrana za mir”.
Kako biste osvojili knjigu potrebno je na adresu [email protected] poslati email s naslovom hrana_online, te točno odgovoriti na nagradno pitanje:
Zastupa li autor stajalište da preko hrane koju jedemo sudjelujemo u vrijednostima i paradigmama društva?
Nemojte zaboraviti upisati sljedeće podatke – ime i prezime, korisničko ime na Online-Zagreb.hr-u, broj mobitela i adresu stanovanja.
Vaše prijave primamo do 30. svibnja sati kada ćemo na ovoj istoj stranici objaviti ime dobitnika. Sretno! :-)
DOBITNICA
Knjigu je osvojila Dina Lukač. Čestitamo! Informaciju o preuzimanju nagrade vjerujemo već je dobila na e-mail.
Odgovor na nagradno pitanje glasi: da.