Početna Moj Zagreb Kvartovi Dani meda na Trgu bana Jelačića od 25. do 28. listopada

Dani meda na Trgu bana Jelačića od 25. do 28. listopada

657
0

Na Trgu bana Jelačića od 25. do 28. listopada održat će se 11. Dani meda u Zagrebu.

U sklopu 11. dana meda u Zagrebu, zagrebački pčelari i njihovi gosti iz drugih županija na 50 štandova predstavit će svoj med i proizvode od meda, a na info-pultu Hrvatskoga pčelarskog saveza građani će dobiti stručne informacije o medu i njegovim učincima.

Dane meda otvorit će 26. listopada u 10 sati zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji inače i sam sudjeluje na Danima meda kao pčelar, a svoj će proizvod predstaviti na štandu pod nazivom “Gradonačelnikov med”.

Na info-pultu 26. listopada od 12 do 14 sati bit će stručna suradnica Katedre za pčelarstvo na Agronomskom fakultetu u Zagrebu Gordana Hegić. Ona je apiterapeutkinja i službena predavačica za pčelarske udruge o uporabi pčelinjih proizvoda svaki dan te o njihovoj primjeni u kozmetici.

U subotu, 27. listopada od 10 do 13 sati docentica na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Donatela Verbanac posjetiteljima će objasniti će nutrititivna svojstva pčelinjih proizvoda te njihovu važnost u prehrani.

Dane meda organiziraju Hrvatski pčelarski savez, pčelarske udruge grada Zagreba i gradski Ured za poljoprivredu i šumarstvo uz pokroviteljstvo zagrebačkoga gradonačelnika.

Hina