Početna Novosti Dani Ayurvede – najstarijeg poznatog sustava medicine!”

Dani Ayurvede – najstarijeg poznatog sustava medicine!”

1426
0
Dani Ayurvede
Pulsna dijagnoza

Od 29. lipnja do 8. srpnja, u Zagrebu će se održati Dani Ayurvede”, najstarijeg poznatog sustava medicine, starog više od 5.000 godina, danas posebno istraživan u kontekstu kroničnih bolesti i prevencije istih. Upravo iz tog razloga, u Zagreb će tih dana stići dr. Nayana Rao, iskusna liječnica ayurvedske medicine.

Organizator “Dana Ayurvede” je Adhara ayurvedsko-nutricionistički centar (Zagreb, Hrvatska) u suradnji s Institutom Ayurveda Therapy” (Udupi, Indija). U sklopu manifestacije održat će se nekoliko predavanja/radionica i to redom:

  • PREDAVANJE I RADIONICA: Ayurveda – mogućnost za zdravlje  
  • 30.06.2015. u 18h, Europski dom, Jurišićeva 1
  • – PULSNA DIJAGNOZA I AYURVEDSKE KONZULTACIJE
  • od 29.6. do 8.7.2015., Adhara ayurvedsko – nutricionistički centar, Antunovac 27
  • – AYURVEDSKO – NUTRICIONISTIČKA RADIONICA KUHANJA
  • 8.7.2015. od 18-21.30h, Adhara ayurvedsko – nutricionistički centar, Antunovac 27
  • – CERTIFICIRANA EDUKACIJA IZ AYURVEDSKIH TERAPIJA
  • 2.7. do 7.7.2015., Adhara ayurvedsko – nutricionistički centar, Antunovac 27

dani ayurvedeAyurveda

Ayurveda je najstariji poznati sustav medicine, star preko 5.000 godina, a danas sve više istraživan posebno u području prevencije i kroničnih bolesti. Holistički pristup medicini koji objedinjava znanje o terapijskom djelovanju prehrane, biljaka, minerala, ulja, masaža, vježbi (yoge) i marma točaka na tijelu. U liječenju i prevenciji sagledava um i tijelo, a pojedincu pristupa cjelovito.

Prilikom liječenja, ayurvedska medicina detaljno razlikuje preko 500 biljaka kojima točno zna kvalitetu te primjenu. Ayurvedska dijagnostika postavlja se metodom upashaje – promatranja simptoma tijela i uma, te pulsnom dijagnozom (opipavanjem bila na nekoliko mjesta na tijelu).

Ayurveda u svom sustavu razlikuje 6 stupnjeva bolesti, od čega je 6. stupanj onaj u kojem konvencionalna medicina otkriva bolesti. Isto joj ostavlja veliku mogućnost u ranijem otkrivanju poremećaja i tretiranju u stadijima prije postavljanja dijagnoze u konvencionalnoj medicini.

Kontakti i informacije:
FACEBOOK
www.adhara.hr
Maja Lovrić, 00385 91 584 8807, [email protected]com
Irena Švenda, 00385 95 910 3290, [email protected]

Dani Ayurvede
Nayana Rao