Početna Moj Zagreb Novosti Danas se održava biciklistička vožnja po ulicama Zagreba – Kritična mas(k)a

Danas se održava biciklistička vožnja po ulicama Zagreba – Kritična mas(k)a

882
0

Foto: PRESSUdruga ‘Sindikat biciklista’ danas, po osmi puta organizira Kritičnu masu, biciklističku vožnju po ulicama Zagreba, a budući da je posljednji dan fašnika, ova tura se zove Kritična mas(K)a.

‘Danas opet vozimo, jer u 3 godine, koliko udruga postoji, Grad još uvijek nije prepoznao potrebe zagrebačkih biciklista’, kažu iz Sindikata biciklista. ‘Primjerice, nakon molbe da se od snijega počiste i staze, jedini odgovor koji smo dobili jest da je to suluda molba, jer građani moraju stići na posao. Zato vozimo na radni dan, jer želimo pokazati koliko biciklista ima u Zagrebu, koji bicikl biraju kao prijevozno sredstvo za dolazak na posao, fakultet, školu, itd. Ne želimo samo čiste staze, želimo bolje uvjete, bolje prometnice, bolje parkinge, ali i razumijevanje gradskih vlasti da smo mi sastavni dio svakodnevnog i redovnog gradskog prometa’, kažu iz udruge.

Kritična masa počinje u 18:30 sati, na Rooseveltovom trgu ispred muzeja Mimara, a završava na Zrinjevcu, gdje će biti face-painting i mala radionica plesa. ‘Budući da je zadnji dan fašnika, pozivamo sve da dođu maskirani i osvjetljeni!’, kazala je Mirna Puškaš iz Sindikata biciklista. Kritična masa održat će se po mraku pa iz udruge podsjećaju bicikliste na obavezna svjetla te da ih koriste svaki dan, prvenstveno radi vlastite sigurnosti.