Početna Događanja „Dan zdravih dojki“

„Dan zdravih dojki“

827
0

Hrvatska liga protiv raka i Klub žena liječenih od raka dojke – Zagreb lani je 11. listopada prvi put na otvorenom prostoru priredila Dan zdravih dojki. Održavanje ove javno-zdravstvene kampanje dobro je prihvaćeno od brojnih žitelja grada Zagreba, a isto tako brojni su mediji ovaj događaj vrlo dobro popratili.

Naime, glavni cilj kampanje „Dana zdravih dojki“ (koji se obilježava već 7. godinu u brojnim zemljama EU) jest educirati žene o mogućnostima spriječavanja nastanka raka dojke. Dakle, težište je na primarnoj prevenciji što je najvažnije u spriječavanju svakebolesti, a posebice raka dojke kada znamo da od ovog sijela svake godine u Hrvatskoj oboli 2500, a umre 1000 žena.

Ove godine Dan zdravih dojki obilježit ćemo dana 17. listopada od 10 – 14 sati na Cvjetnom trgu uz glavnu podršku i organizaciju Grada Zagreba, Gradskog ureda za zdravstvo i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, a uz pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva zdravlja.

Na Cvjetnom trgu žene će imati mogućnost učiniti mamografiju i naručiti se na ovaj pregled u Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.