Početna Vijesti Sport Cro Cop: Ovo je najteži borilački format današnjice!

Cro Cop: Ovo je najteži borilački format današnjice!

991
0

K-1 World Grand Prix spektakl u zagrebačkoj Areni

Poklonici K-1 borbi došli ste na svoje! Opasni dečki su u Zagrebu, spremni pružiti neviđeni borilački spektakl na završnom turniru K-1 World Grand Prix koji nikada nitko uživo nije vidio izvan Japana. Osam najboljih kick boksača na svijetu u petak, 15. ožujka, u Zagrebu će se boriti za prestižnu titulu pobjednika. Catalin Morosan, Pavel Zhuravliov, Jarrell Miller,  Ben Edwards,  Zabit Samedov,  Ismael Londt,  Hesdy Gerges i naš Mirko Filipović put do veličanstvenog uspjeha tražit će kroz  tri borbe u jednoj večeri, pobjednik uzima sve – krunu i milijun dolara, poraženi doma nosi tek uspomenu na veličanstvenu noć u Zagrebu.

„Ovo je najteži borilački format današnjice“, reći će Cro Cop upitate li ga što misli o K-1 borbama. Svjestan je kako osvojiti naslov pobjednika neće biti nimalo lagan zadatak. Pothvat je pobijediti tri puta u jednoj večeri, treba biti odlično pripremljen, fizički i psihički.

Naslov mi znači sve

„Spreman sam“, poručio je Mirko, no i priznao: „Borba pred domaćom publikom je mali plus, ali i minus zbog pritiska i treme, jer se od mene očekuje osvajanje turnira. No, dat ću sve od sebe, pa što Bog da“.

Više puta je ponovio da mu naslov znači sve. „Osvajanje pojasa pred domaćom publikom bila bi kruna moje karijere. Novac? Novac se potroši i kao da ga nikad nisam imao. Trofej bi ostao meni, a onda i djeci na uspjeh koji je tata ostvario“.

Prvi Mirkov suparnik je Jarrell Miller, vrhunski boksač, teškaš, grdosija od 120 kilograma, ali i showman, čovjek koji voli svjetla pozornice. Glavni cilj mu je biti – poznat. „Ja sam tu zbog ljudi, da im pružim show“, bila je prva rečenica koju je izustio 24-godišnji Amerikanac po dolasku u Zračnu luku Zagreb. „Poštujem Cro Copa, nemam ništa protiv njega, ali ja sam došao osvojiti ovaj turnir.  Cro Cop pada, to je sigurno”, poručio je Miller.

Upravo da se to ne bi dogodilo, Mirko se za prvi meč spremao uz našeg proslavljenog boksača Stipu Drviša. Na spomen Jarella Millera, Mirko ima šturi odgovor. “Kad borba krene odredit ću taktiku”.

I Badr Hari u konkurenciji

Uz našeg Mirka najizgledniji borac za osvajanje turnira je Nizozemac Badr Hari. No, borac marokanskog podrijetla je nedavno izašao iz višemjesečnog zatvora. Iako stručnjaci kažu da je imao dovoljno vremena za pripremu, njegova sprema je dvojbena.

“Izašao sam iz zatvora prije šest mjeseci i odmah otišao u dvoranu. Trenirao sam skoro 24 sata dnevno, imam veliku motivaciju. Drago mi je da sam tu uz Mirka, on zaslužuje pobjedu, ali ovo je borbeni sport i ostavit ću srce na terenu da ga pobijedim u finalu”, rekao je Hari kao da ostatak društva ne postoji, kao da je finale rezervirano za njega i našeg Cro Copa.

Nema sumnje Zagreb i Hrvatsku očekuje spektakularna borilačka večer, večer puna krvi i teških borbi iz kojih je teško i nezahvalno procijeniti tko će izaći pobjednik. Mi smo uz Mirka, ali on će biti sam u ringu sa suparnicima koji će mu htjeti pomrsiti račune baš na njegovom terenu.

U revijalnom dijelu večer publika će vidjeti još jednog Hrvata u ringu. Riječ je o 29-godišnjem Mladenu Brestovcu koji će se boriti s Kinezom Taishanom.

Ato Markin