Početna Vijesti Sport Ćiro: Kinezi su mi dali sve, no pozivu Milana Bandića nisam mogao...

Ćiro: Kinezi su mi dali sve, no pozivu Milana Bandića nisam mogao odoljeti

Spread the love

Bio je dovoljan tek mig zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i Ćiro Blažević je doletio u Zagreb iz daleke Kine. ”Trener svih trenera” ekspresno je postavljen za šefa prve momčadi Zagreba, nesporazum od prije četiri godine kada je Ćiro naprasno otišao iz Kranjčevićeve ulice zaboravljen je.

”Sine, u Kini je bilo odlično. Tamo sam imao sve, baš sve”, započeo je Ćiro.

Ali…

„Znaš, ima stvari koje se ne mogu kupiti novcem. Nisam mogao odoliti pozivu Milana Bandića. Taj poziv nisam mogao odbiti“.

Opaaa, niti svi silni dolari, niti sva ta zaluđenost Kineza koji štuju Ćiru Blaževića poput kakvog božanstva nisu bili dovoljni da zadrže Ćirohita na kineskom tlu.

„Bandić je imao odlučujuću ulogu. Taj čovjek mnogo je učinio za Zagreb i ja to nisam mogao ignorirati“, rekao je Ćiro i otvorio dušu: „To je klub s velikom tradicijom koja je vrlo interesantna. Nažalost, to je i klub koji ima česte oscilacije. Nedavno je bio prvak Hrvatske, a danas je u nezavidnom položaju“.

Dakle Ćiro je došao kao spasitelj iz Kine. Čini se da je glavna zadaća spasiti klub od ispadanja u Drugu ligu. A nakon toga?

„Da, prvo se moramo izvući od ispadanja, a nagodinu ćemo se organizirati drugačije. Već u zimskoj stanci ćemo se pojačati. Predsjednik Medić će sigurno dovesti kojeg igrača, mada meni pojačanja nisu potrebna“.

Hm, po rezultatu se to ne bi reklo, dvije utakmice na klupi Zagreba i dva poraza – doma od Hajduka i gostujući poraz od Slavena Belupa.

„Čuj sine, to su bili minimalni porazi. Malo je nedostajalo da bude i drugačije. Da sam došao samo 10 dana ranije to bi bile pobjede“. Znaš, pogledao sam malo u drugu momčad. Tamo ima silno nadarenih nogometaša na koje računam u skoroj budućnosti.  Oni mi daju vjeru u bolje sutra Zagreba. Treba mi malo vremena da posložim momčad“.

Treća sreća, Zagreb sljedeću utakmicu dočekuje Dinamo. Susret s kumom Zdravkom Mamićem bit će neizbježan. Stalna medijska prepucavanja ne odaju mogućnost prisnosti…

 

Što je Ćiro rekao o Dinamu i Mamiću, ali i kada će, na koji način i gdje okončati trenersku karijeru pročitajte u besplatnim zagrebačkim novinama Zagreb.hr u petak, 23. studenog te na svom omiljenom portalu Zagrebonline.hr u subotu, 24. studenog.

 

Ato Markin

1 Komentar

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here