Početna Događanja CirkoBalkane: Cirkuski umjetnici u Pogonu Jedinstvo

CirkoBalkane: Cirkuski umjetnici u Pogonu Jedinstvo

49
0

Cirkorama predstavlja niz regionalnih cirkuskih umjetnika i kolektiva koji će u naredna dva mjeseca, točnije do 13. lipnja, u Pogonu Jedinstvo i u cirkuskom šatoru CirkoBalkane, održati niz umjetničkih rezidencija.

Cirkuska rezidencijalna mreža u šator CirkoBalkane dovodi na rezidenciju mladi pulski kolektiv Cirkus NIT s projektom »Isk(r)asapit« od 10. do 16. svibnja, kao i koprodukciju CirkoBalkana kolektiva i francuske trupe Un Loup pour l’Homme radnog naziva »Svjetlost iz kofera« u lipnju, dok će u sklopu SubScene svoju rezidenciju održati beogradska Cirkusfera radeći na projektu »Nula«, čijom će se prezentacijom rada u nastajanju, 28. svibnja otvoriti 9. CirkoBalkana festival-

Isto tako, u sklopu circusnext platforme na rezidenciji će boraviti OLGA_ cirqAnalogique s projektom: »LP (Long Play)« i to od 24. svibnja do 3. lipnja 2021.

Rezidencijalni programi pružaju umjetnicima vrijeme i prostor, izvan njihovog uobičajenog okruženja, da fokusirano promišljaju, istražuju i razvijaju svoje ideje, koje kroz formu prezentacije rada u nastajanju mogu predstaviti publici. Tako, rezidencijalni programi podupiru produkciju djela i sam rad umjetnika/ca, osobito onih mladih i neafirmiranih.

Rad i umjetničke procese svih spomenutih umjetnika/ca publika će moći upoznati kroz javne prezentacije i razgovore na kraju svake rezidencije.

PROGRAM:

do 9.5. Cirkorama: »Horror House Project: Ovo je Cirkus!« i »O ne! Cabaret!«
10.5. -16.5. Cirkus NIT: »Isk(r)asapit«
20.5.-28.5. Cirkusfera: »Nula«
25.5.-3.6. OLGA_ cirqAnalogique: »LP (Long Play)«
7.6.-13.6. CirkoBalkana/Un Loup pour l’homme: »Svjetlost iz kofera«

Ulaz na prezentaciju je besplatan ali je potrebno najaviti dolazak zbog aktualnih epidemioloških mjera i ograničenog broja mjesta. Rezervirajte svoje mjesto na: [email protected] a u prijavi navedite ime i prezime, e mail i broj telefona za sebe i za osobe za koje rezervirate mjesto.

Rezidencijalni program u CirkoBalkana cirkuskom šatoru i Pogonu Jedinstvo dio je programa Cirkorame: Cirkorama produkcija i distribucija, Cirkuska rezidencijalna mreža, circusnext i Subscena, koje ostvaruje samostalno i/ili u suradnji s partnerima iz Hrvatske i regije i kao takav sufinanciran je sredstvima Ministarstva Kulture i medija Republike Hrvatske, Kreativnog Deska, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Zaklade Kultura nova i Kreativne Europe programa Europske unije.