Početna Grad Zagreb Cijene najma stanova u Zagrebu više nego lani

Cijene najma stanova u Zagrebu više nego lani

469
0

Stanove za klasični, dugoročni najam u Zagrebu je sve teže pronaći, a jedan od glavnih razloga svakako je njegov turistički procvat i velika potražnja stranih i domaćih turista za dnevnim najmom zbog čega se velik broj vlasnika stanova, radi veće zarade, okrenuo tom načinu iznajmljivanja.

 „Kroz svakodnevno poslovanje zaključujemo da je ponuda stanova za dugoročni najam u Zagrebu nedovoljna obzirom na interes i potražnju klijenata.“ – rekao je Kurtović za Crozilla.com te dodao kako su se mnogi vlasnici stanova vratili na ponudu mjesečnog najma zbog velike zasićenosti tržišta jednodnevnim najmovima.

Posjetitelji oglasnika Crozilla.com iz Njemačke, Austrije i Švicarske koji su tijekom prošle godine slali upite za zagrebačke stanove za najam, najveći su interes pokazali za dvosobnim i trosobnim stanovima. Prosječna oglašavana najamnina stanova za koje su pokazali interes iznosila je 536 eura, a prosječna površina 76 metara kvadratnih.

Berislav Kurtović kaže kako je interes stranaca za najmom zagrebačkih stanova povećan u odnosu na prethodne godine, a oni dolaze iz raznih država kao što su Kina, Japan, SAD, Velika Britanija, Portugal i Austrija.