Početna Moj Zagreb Novosti Cigarete u mašini prof. Baltazara

Cigarete u mašini prof. Baltazara

908
0

mašina prof. BaltazaraJeste li razmišljali o prestanku pušenja? Ako niste, možda je vrijeme da počnete i to baš na Svjetski dan nepušenja koji će sutra u Zagrebu biti obilježen na Trgu Petra Preradovića, popularnom Cvjetnom.

Odreći se posljednje cigarete ili posljednje kutije bit će zabavnije nego ikad jer će u tu svrhu biti postavljena mašina profesora Baltazara. U nju će svi pušači koji su Svjetski dan nepušenja odabrali za odricanje od loših navika moći ubaciti svoju, nadajmo se, zadnju kutiju cigareta.  Za uzvrat će na dar će dobiti posebno uzgojenu Ružu za Bivše i brošuru kako o(p)stati Bivši, tj. bez cigareta.

U Hrvatskoj ima oko milijun Sadašnjih pušača ali i jednako toliko Bivših pušača. U udruzi Difrakcija koja je organizirala događaj vjeruju kako se omjer može promijeniti tako da Bivših bude znatno više od Sadašnjih.

ruža za BivšeRuža za Bivše je biljka proizvedena u sterilnim uvjetima suvremenog laboratorija. Nema kontakt sa živim svijetom i nalazi se u potpunoj izolaciji okružena staklom. Živi i raste na podlozi koja je bogata svim potrebnim elementima, jedino joj je bitno da je na sobnoj temperaturi i da ima puno svijetla, ali ne previše jer se ipak ne voli sunčati. Može živjeti nekoliko mjeseci dok ne iscrpi sve tvari iz podloge, a zatim ju treba presaditi u zemlju.

Staklenka se ne smije otvarati do presađivanja.

Ruža se štiti od nametnika s nikotinom kojeg proizvodi biljka duhan pa kako pušači ne bi došli u iskušenje dobit će odmah i otopinu duhana u epruveti kojom će zaštiti svoj cvjetić.