Početna Gastro Četvrtkom kuha #MMkantina

Četvrtkom kuha #MMkantina

70
0

MM Selekcija tvrtka je koja već 20 godina na hrvatsko tržište plasira najkvalitetnije prehrambene namirnice najboljim hrvatskim restoranima (Noel, Mano, Mano2, Carpaccio, i mnogi drugi), a nedavno su otvorili vlastiti restoran MM Kantina koji po svom interijeru, ambijentu i ponudi spada u jedinstveni restoranski koncept u Zagrebu.

Kako bi zagrebačkim gastro ljubiteljima predstavili vrhunske prehrambene namirnice, MM Kantina svakog četvrtka u programu ‘Četvrtkom kuha #MMkantina’ predstavlja dvije vrhunske namirnice. Ovaj četvrtak (22.10.20.) od 19 sati na adresi Ilica 424 predstavljaju: Gambero Rosso i Gitton Sancerre.

Gambero Rosso ili kako ga Talijani od milja nazivaju Don Gambero, škamp je izrazito crvene boje koji živi na dubini od oko 700 metara, gdje jake morske struje doprinose mesu škampa da postane kompaktno, dok ga velika isparavanja sredozemnog mora u vrućoj sezoni obogaćuju mineralnim solima koje im daju nepogrešiv okus.

Proizvođač vina Gitton, koji je 1945. godine osnovao Huguette & Marcel Gitton na pola hektara vinove loze, danas pokriva 33 hektara razborito raspoređenih u najboljem području regije Terroira, zahvalna je za vrhunsko bijelo vino Gitton Sancerre koje će se zbog svog mineralnog okusa odlično sljubiti s mineralnim solima Gambero Rossa.

Kako bi se predstavljanje ove dvije visoko kvalitetne prehrambene namirnice pretvorilo u praznik gastronomije, restoran MM Kantina svim ljubiteljima gastronomije odlučila je ponuditi prigodni meni u 6 sljedova:

Just before
(file inčuna iz Kantabrije, proizvođač Nardin)
Šampanjac: Michel Arnould, Extra Brut

Big bite
(Najslađi gamberi Mediterana; gambero rosso – crudo, carpaccio i tartar. Ribar Don Gambero, Sicilija)
Bijelo vino: Gitton, Sancerre 2019

Tagliata signature
(Tagliolini egg pasta hand-rolled and wound, Tartuflanghe s Cloudy bay clams, sitne američke vongole, bottarga – grey mullet, grčki proizvođač Trikalinos)
Bijelo vino: Domaine Bernard Defaix, Chablis 2019

Wood charcoal grill
(Kanada rib eye vs. Novi Zeland rib eye, farma Ocean Beef)
Crveno vino: Mendek, Selekcija Plavac Mali 2009

Our cheese selection
(mix talijanskih, francuskih i švicarskih sireva)
Crveno vino: Mendek, Selekcija Plavac Mali 2003

Tart
(crna čokolada San Jose iz Ekvadora)
Rum: Bumbu xo 18 yo, Panama

Cijena menija je 490 kuna po osobi, a zbog ograničenog broja mjesta rezervacije su obavezne. Video uvod u večeru pogledajte na MM Selekcija Instagram profilu.