Početna Izbor Budi rudar na jedan dan!

Budi rudar na jedan dan!

Povodom Dana europske baštine u Rudama kraj Samobora održava se zanimljiva manifestacija pod nazivom Budi rudar na jedan dan! U sklopu manifestacije, u nedjelju 6.10. od 10-17 sati, posjetitelji će imati priliku posjetiti Rudnik sveta Barbara po promotivnoj cijeni od 20 kn, a u vremenu od 10 do 14 sati moći će vidjeti i prave rudare kako mijenjaju drvenu podgradu u Rudniku. Radionica izrade tradicionalnih oglavlja i frizura održava se od 11 do 15 sati.

U gastronomskom dijelu programa posjetiteljima se nude žganci s kiselim mlijekom i domaćim kruhom, rudarski gablec, krumpirove pole, gibanica i buhtli, a rakija koja će se kuhati tijekom cijelog dana moći će se i degustirati.

U suradnji s Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebom i izv.prof.dr.sc. Martinom Skendrović Babojelić održat će se prezentacija tradicionalnih sorta voćaka (11:30 i 3:30).

Djeca će se od 11 do 14 sati moći zabaviti tradicionalnim radionicama i igrama (izrada anđela od perušine, ogrlica od kukuruza), dok se od 14 do 17 sati održava rudarska igraonica Plavog bora sa puno zabavnih igara i dječjom tombolom.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here