Početna ZG vodič Trgovine, usluge Blagdanski Shopping Night s popustima i poklonima

Blagdanski Shopping Night s popustima i poklonima

816
0

Treće, blagdansko izdanje The Best Shop Shopping Night doživjet ćemo sutra u centru Zagreba. Više od 200 trgovina radit će od 20 do 24 sata i nuditi kupcima popuste i povoljnije cijene, a bit će i prigodnih poklona za kupce.

Dio prihoda koji su trgovine uplatile kako bi sudjelovale u akciji donirat će se u humanitarne svrhe – za spas Autonomne ženske kuće Zagreb čijim skloništima prijeti zatvaranje jer su sredstva koja bi udruga trebala dobiti u idućoj godini nedostatna za pokrivanje troškova. Inače, Autonomna kuća godišnje od nasilnika skloni od 70 do 90 žena i djece.

Shopping magazin The Best Shop kao organizator akcije Shopping Night također poziva sve koji žele doznati kako mogu pomoći Autonomnoj ženskoj kući Zagreb da navrate do štanda AŽKZ i The Best Shopa u Varšavskoj 1 gdje će uz informacije dobiti i male poklone pokrovitelja.

POPIS TRGOVINA I POPUSTA

TUŽNE STATISTIKE

  • Svaka treća žena u Hrvatskoj žrtva je FIZIČKOG nasilja u obitelji, a dvije trećine razvedenih žena preživjelo je nekakav oblik PSIHIČKOG nasilja. Autonomna ženska kuća Zagreb (AŽKZ) u 20 godina postojanja je zbrinula 40.000 ugroženih žena i njihove djece.
  • U razdoblju od 2004. do 2009. broj prijavljenih slučajeva nasilja u obitelji na razini države porastao je s 14.500 na 22.000. U više od 70% slučajeva žene su žrtve nasilja svojih bračnih ili izvanbračnih partnera.
  • Od 2005. do polovice 2010. ubijeno je preko 50 žena i njihove djece, a alarmantna je činjenica da su počinitelji tih ubojstava sadašnji ili bivši bračni ili vanbračni partneri ubijenih žena.
  • U prvih šest mjeseci 2010. zagrebačka policija je zabilježila 2.430 slučajeva nasilja u obitelji.
  • Unatoč postojanju skloništa za žrtve, poput Autonomne ženske kuće Zagreb ili Udruge Ženska pomoć sada, u Hrvatskoj nedostaje oko 700 kreveta

Shopping Night