Početna Događanja Blackbook Croatia: Najbolji radovi hrvatskih graffiti umjetnika

Blackbook Croatia: Najbolji radovi hrvatskih graffiti umjetnika

„Blackbook Croatia“, knjiga u kojoj su po prvi put objedinjeni radovi gotovo cjelokupne hrvatske graffiti scene sinoć je predstavljena ispred KGZ Knjižnice Marina Držića.

Knjigu, koja je svojevrsni hommage ljudima koji su na početku stvaranja scene crtali, crtačima koji su trenutno aktivni da se predstave svojim radovima, ali i poticaj i ideja za razvitak individualnog stila svim budućim crtačima grafita, predstavio je urednički tim Matija Vnučec, Alen Miler i Krešimir Golubić te Željka Miščin.

Kresimir Golubic, Zeljka Miscin, Matija Vnucec, Alen Miler

Tom prilikom, urednički tim izjavio je: „Nakon gotovo godinu i pol dana od početne ideje danas s ponosom možemo predstaviti knjigu s kojom smo vrlo zadovoljni jer je u njoj okupljeno preko 90% ljudi koji se bave ovim specifičnom granom umjetnosti. U knjizi se nalaze radovi 192 umjetnika ulične umjetnosti iz Hrvatske, a zanimljivo je da je svaka stranica unikatna i posebna na svoj način, od skica izvučenih samo olovkom do full color stranica obojanih markerima, vodenim bojama i drugim slikarskim tehnikama.“

Na sam dan promocije knjige, u KGZ – Knjižnici Marina Držića, otvorena je i izložba originalnih skica koje su autori sakupili kroz rad na knjizi, a budući da su izloženi u samom izlogu, u njima ćete moći uživati i izvan radnog vremena knjižnice. Željka Miščin, koordinatorica KGZ – Knjižnice Marina Držića izjavila je da je jako sretna da se promocija knjige održala u knjižnici Marin Držić, budući da s grafiterima surađuju već godinama, organiziraju njihove izložbe i sa znatiželjom prate i podržavaju hrvatsku graffiti scenu.

Promociji su prisustvovali mnogi zaljubljenici u graffiti umjetnost, a održana je uz poštivanje svih epidemioloških mjera. „Blackbook Croatia“ može se nabaviti u VBZ knjižarama, Rockmark knjižari i na graffitishop.hr od danas (26.1.) po cijeni od 250kn.