Početna Izbor Bjesomučni vrtlozi energije u novom ciklusu Mladena Žunjića

Bjesomučni vrtlozi energije u novom ciklusu Mladena Žunjića

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, vrlo vrijedni i predani slikar Mladen Žunjić, nedavno je pokazao seriju akrila i ulja na velikim formatima 140 x 110 cm,s njegovim karakterističnim motivima iznimnih energetskih naboja, s time, što je ovdje ta oluja gibanja i snage još izrazitija, još dramatičnija s teško predvidljivim ishodom.

Doista,novi je ciklus obilježen bjesomučnim vrtlozima energije,eksplozijama i erupcijama kolora, nezaustavljivog kretanja, od točaka i linija, do mrlja i obojenih ploha.

Pred nama se otvaraju, bez ustezanja i skrivanja svemirske, astronomske karte s udaljenim prostorima, uklopljene u jedinstvenu mapu prostranstva.

Očito je kako je veći format od onoga uobičajenoga za Žunjića, omogućio slikaru snažniju ekspresivnost, ubrzao uvijek vidljivo, gotovo opipljivo kretanje i u raznolikim kolorističkim varijantama izveo nebeski svod.

Svakako,mora se spomenuti ritam,što pravilan,što nepravilan, koji se jasno osjeća u strukturi slike, ritam koji se neprestano mijenja, preobražava se.

Novi ciklus velikih formata Mladena Žunjića bit će zdušno pozdravljen od njegovih brojnih obožavatelja, koji jednako cijene i prasak kolora i silinu nebrojene energije, ali i izvanrednu dekorativnost ovih slika.

Miroslav Pelikan