Početna Moj Zagreb Kvartovi Biciklistička magistrala od Trga Franje Tuđmana do Maksimira

Biciklistička magistrala od Trga Franje Tuđmana do Maksimira

705
0

Zagreb će dobiti biciklističku magistralu koja će se protezati od Trga Franje Tuđmana do Maksimira, u dužini od 6,7 kilometara.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dogovorio je s predstavnicima Udruge Sindikat biciklista, da se u roku tjedan dana izađe na teren i još jedanput zajednički utvrdi trasa buduće tzv. biciklističke magistrale od Trga Franje Tuđmana do Maksimira, u dužini od 6,7 kilometara.

“Procjenjuje se da je za realizaciju tog projekta potrebno oko milijun kuna, koja sredstva će se unijeti u prijedlog proračuna za 2013. godinu. Dogovoreno je, također, da se izradi dinamički plan realizacije, vodeći računa o svim relevantnim uvjetima i zakonskom okviru”, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

Prihvaćena je i inicijativa Sindikata biciklista da se putem javnog natječaja pristupi izradi masterplana za kompletnu biciklističku infrastrukturu grada Zagreba. Udruga je predložila i da se za razvoj biciklističke infrastrukture u prijedlogu proračuna za 2013. planiraju sredstva koja bi bila u proporciji s udjelom biciklista u prometu.

Sastanak, kojem su nazočili i predstavnici drugih releventnih gradskih resora, na kojem se razgovaralo o problemima biciklističkoga prometa u Zagrebu i načinima kako ga unaprijediti inicirao je Sindikat biciklista, a gradonačelnik Bandić je izrazio podršku svakoj inicijativi koja vodi unaprjeđenju tog oblika prometa i stvaranju uvjeta za širenje mreže biciklističkih staza.