Početna Vijesti Kultura Besplatno na koncerte mladih glazbenika s filharmonijom

Besplatno na koncerte mladih glazbenika s filharmonijom

1147
0

noteZagrebačka filharmonija ugostit će danas i u petak 21. siječnja najbolje mlade glazbenike sa zagrebačke Muzičke akademije, na zajedničkom nastupu u velikoj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

To je samo jedan od načina na koji Zagrebačka filharmonija prepoznaje, prati i potiče mlade talentirane umjetnike na njihovu putu ususret budućem profesionalnom životu, a posebno je ponosna što u svoju 140. obljetnicu osnutka ulazi s koncertima kojima promovira naše glazbene talente.

Nastupi u velikoj koncertnoj dvorani neprocjenjivo su iskustvo, a nastupiti uz Zagrebačku filharmoniju potvrda je kvalitete. Nastupit će osmero mladih talenata, skladatelji Tibor Szirovicza i Bianca Ban sa svojim simfonijskim djelima, Marie Spaemann u Schumannovu Koncertu za violončelo, Aljoša Jurinić u Lisztovu 2. klavirskom koncertu, sopranistica Nikolina Pinko u Beethovenovoj ariji “Ah! Perfido”, bas Matija Meić u Mozartovoj ariji “Rivolgete a lui lo sguardo” te flautistica Ana Batinica i saksofonistica Sara Beriša u koncertima Iberta i Tomasija.

Prvim koncertom ravnat će Alun Francis, a drugim Tomislav Fačini. Koncerti se održavaju pod pokroviteljstvom hrvatskoga predsjednika Ive Josipovića, a ulaz je besplatan. (H)