Početna Vijesti Kultura Besplatne predstave za djecu s lutkama iz Irana

Besplatne predstave za djecu s lutkama iz Irana

898
0

lavCentar za kulturu Trešnjevka u četvrtak, 21. listopada razveseliti će male ljubitelje kazališta dvjema premijerama. U 18 sati na programu je “Priča o lavu i pametnom zečiću” te od 19 sati predstava “Priča o trgovcu i papagaju” Kazališne družine “Don Hihot”. Dramatizacija ovih priča iz “Mesnevije” legendarnog perzijskog mističnog pjesnika Dželaudina Rumija pred publiku donosi originalne lutke iz Irana.

Tradicionalne iranske priče oživljene su prepoznatljivom tehnikom bunraku i marionette a gaine. Ispreplitanjem živopisne iranske glazbe i plesa te duhovne i intelektualne spoznaje, ispričane su poučne priče o lukavom zečiću koji je uspio nasamariti  velikog lava i papagaju koji je svojim dobrim promišljanjem uspio nadmudriti zadrtog i pohlepnog trgovca.

papagajPredstava “Priča o lavu i pametnom zečiću” namijenjena je djeci od 3 do 10 godina, a predstava “Priča o trgovcu i papagaju” svima starijima od 10 godina. Traju 30 i 40 minuta.

Glume Katarina Šare i Dalijo Sić (Lav i Zec) te Sanja Mataga i Dalijo Sić (Papagaj i Trgovac). Predstave su nastale u produkciji Kazališne skupine Don Hihot i Iranskog kulturnog centra u Zagrebu, a režirala ih je i dramatizirala Lana Bitenc. Jurišajte u kazalište s Don Hihotom!
Ulaz je slobodan.

Više informacija o predstavama .pdf