Početna Vijesti Zanimljivosti Besplatna razmjena školskih knjiga na online Burzi udžbenika

Besplatna razmjena školskih knjiga na online Burzi udžbenika

1312
1

I ove godine učenici i roditelji mogu besplatno i jednostavno razmijeniti i nabaviti školske naslove putem CARNetove online Burze udžbenika, podsjetila je Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet.

Specifičnost Burze je da učenici i roditelji mogu na vrlo jednostavan način napraviti popis udžbenika koje nude jer se udžbenici koje je učenik koristio prošle školske godine automatski prikazuju kada učenik ostavi podatke o tome koji je razred i školu pohađao.

Jednostavno je i ažuriranje popisa, kao i sastavljanje popisa udžbenika koji se potražuju, koji se biraju iz Kataloga obveznih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za osnovnu školu, gimnazije i srednje strukovne škole.

Za svaki udžbenik koji potražuju, a netko ga u sustavu nudi, učenik će dobiti popis ponuđača i mogućnost kontaktiranja tih osoba.

Online burza na kojoj učenici osnovnih i srednjih škola i njihovi roditelji na jednostavan način mogu razmjenjivati i nabavljati već korištene udžbenike i školsku opremu te tako ostvariti značajnu uštedu nastala je 2009. na inicijativu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i u suradnji s CARNetom. Danas broji više od 20 tisuća korisnika.

Adresa portala je ovdje.

Hina

1 Komentar

Comments are closed.