Početna Događanja Belgijska indie pop rock senzacija Balthazar stiže u Zagreb

Belgijska indie pop rock senzacija Balthazar stiže u Zagreb

1406
0
Balthazar

Balthazar, belgijska indie pop rock grupa, nastupit će u zagrebačkoj Tvornici kulture u utorak 24. studenog 2015. godine u sklopu promocije najnovijeg albuma “Thin Walls”.

Jedna od najboljih belgijskih indie pop rock grupa osnovana je 2004. godine. Nakon što su nastupali na lokalnim događajima i osvojili nagrade za najbolje mlade talente, bend je ubrzo dospio do nastupa na velikim festivalima. Prvi singl izbacili su 2007. godine, a pjesmu This is a flirt su odmah prepoznale belgijske radijske postaje te je singl završio na drugom mjestu godišnje liste De Afrekening. Iduća godina donosi i drugi singl Bathroom lovin’ (situations) koji im je isto osigurao visoka mjesta na godišnjim listama, kao i nastupe na festivalima te svirke po Njemačkoj, Švicarskoj, Nizozemskoj i Francuskoj.

Debitantski album je svjetlo dana ugledao 2010. godine, a uradak “Applauze” dobio je pohvale novinara i publike te završio kao najbolji na listi Belgian final album 2010, a bend je osvojio i nagradnu za najbolji album prema izboru belgijskog udruženja Music Industry Award. Album je izrodio četiri singla: Fifteen floors, Hunger at the door, I’ll stay here i The Boatman. Tijekom tog ljeta bend nastupa na brojnim festivalima kao što su Rock Werchter, Pukkelpop, Dour Festival i Lowlands, a jesen donosi nastupe po Belgiji i Nizozemskoj od kojih su mnogi koncerti bili rasprodani.

Drugi album “Rats” objavljen je 2012. godine u Europi, a kraj godine donosi još jednu nagradu za najbolji album prema izboru Music Industry Award. Hvalospjevi su nadišli granice Belgije i Nizozemske, pa su u francuskim medijima njihov album prozivali najboljim te godine.

Ove godine uslijedila je i objava najnovijeg albuma “Thin Walls” koji je producirao Ben Hillier, poznat po svom radu s Blur i Depeche Mode. Ističu se singlovi Then What koji je četiri tjedna za redom bio na prvom mjestu nacionalne liste De Afrekening, kao i Bunker koji isto drži vrh te ljestvice.

Balthazar u Hrvatsku dolazi u jeku promocije albuma “Thin Walls”, a nastupi su rezervirani za dvorane u Belgiji, Njemačkoj, Italiji, Švicarskoj, Engleskoj, Španjoskoj, Francuskoj, Češkoj. Samo ovog ljeta bend nastupa na nekima od najboljih festivala kao što su Best Kept Secret Festival, Glastonbury, Rock Werchter, Cactusfestival, ili Rock en Seine. Nastup u zagrebačkoj Tvornici kulture bit će jedina prilika u regiji vidjeti jedan od najperspektivnijih belgijskih bendova.

Ulaznice

Ulaznice su u prodaji po 40 kuna do 24. rujna, nakon čega cijena skače na 50 kuna. Na dan koncerta, 24. studenog, cijena ulaznice iznosit će 65 kuna. Službena prodajna mjesta su Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1 te www.entrio.hr