Početna Događanja Beauty & Hair Expo Zagreb: make up natjecanje i natjecanje u Nail...

Beauty & Hair Expo Zagreb: make up natjecanje i natjecanje u Nail dizajnu učenika

98
0

Učilište Profokus poziva sve zainteresirane učenike srednjih škola i početnike, da se prijave na drugo po redu  i jedinstveno natjecanje za dizajn noktiju pod nazivom “Euphoria” koje će se održati 6. ožujka 2020. godine u organizaciji Učilišta Profokus i tima Beauty & Hair Expo Zagreb Zagrebačkog velesajma.

Ovogodišnja tema “EUPHORIA”, inspirirana je najpopularnijom tv serijom za mlade istoimenog naziva. Neočekivani odabiri neon boja, aplikacije, šljokice i cirkoni , bitan su element ukrašavanja ali  fokus je na ravnim linijama.

Zadatak natjecanja je ukrasiti i oslikati VEĆ IZGRAĐENE NOKTE, koji mogu biti prirodne dužine ili produženi, ali obavezno prethodno gelirani ili tretirani trajnim lakom. Na zadanu temu mogu se ukrašavati raznim tehnikama – 3D dizajnom, gelom ili akrilom te oslikavati gelovima, trajnim lakovima, običnim lakovima i akrilnim bojama. Natjecateljima je dozvoljeno ukrašavanje glitterima i ukrasnim cirkonima kao i kamenčićima te ukrasnim folijama za nail art.

Od natjecatelja se prvenstveno očekuje vještina i preciznost u radu. Prilikom ocjenjivanja će se najviše razmatrati ideja, kreativnost u razmišljanju i realizacija teme. Naglasak je na OSLIKAVANJU, a ne na tehnici izvedbe gela, jer je primarna svrha ovog natjecanja poduprijeti mlade, inovativne pojedince koji se još obrazuju, kako bi vježbali i prezentirali  do sada stečena znanja i kvalitetno razvijali svoje talente.

Cilj natjecanja je mladim talentima pružiti kreativno vodstvo kao i mogućnost predstavljanja svog potencijala i stečenog znanja stručnjacima iz struke, potencijalnim poslodavcima, suradnicima i široj javnosti. Najboljim natjecateljima osigurani su izvrsni sponzorski paketi s kvalitetnom profesionalnom opremom koja će im olakšati razvoj daljnjih vještina i ulazak na tržište rada.

Natjecanje će se održati na Zagrebačkom velesajmu, na pozornici Beauty & Hair Expo Zagreb, a natjecatelji moraju ponijeti svoj vlastiti pribor i preparate. Vrijeme predviđeno za dizajn noktiju je ograničeno i iznosi 2 sata i trideset minuta.

Prijave su otvorene do 24.02.2020., a upute za prijavu pogledajte na www.profokus.hr.

Učilište Profokus poziva sve mlade talentirane neprofesionalce – učenike srednjih škola i make-up početnike – da svoje vještine predstave javnosti na make-up natjecanju koje će se u organizaciji Učilišta održati u petak, 6. ožujka 2020. godine na pozornici Zagrebačkog Velesajma, u sklopu Beauty & Hair Expo Zagreb 2020.

Tema ovogodišnjeg natjecanja temelji se na TV seriji “Euphoria” koja je svojim necenzuriranim pristupom modernim temama postigla planetarnu popularnost. Ovu seriju posebno je obilježio kreativni, nekonvencionalni make-up koji je i poslužio kao inspiracija za odabir jedinstvene teme kroz koju će natjecatelji moći u potpunosti izraziti svoj talent.  Tema stavlja naglasak na upotrebu kontrastnih, atiptičnih kombinacija boja, šljokica i kristala te osmišljavanje neuobičajenih oblika i formi.

Stručni žiri make-up će ocjenjivati na temelju tehničke vještine, kreativnosti i ukupnog izgleda, a uporaba sjenila, tuša za oči i ruža za usne je obavezna. Potrebno je i prekriti nepravilnosti kože lica, kako bi ten bio besprijekoran, a korištenje umjetnih trepavica i skulpturiranje lica je poželjno. Natjecateljima se preporuča da prilikom predstavljanja svoje interpretacije teme koriste jarke, neonske boje na očima, usnama i ostatku lica te maštovito upotrijebe aplikacije (šljokice, kristale i sl.), pod uvjetom da se ne izgubi poveznica sa zadanom temom.

Prijave za sudjelovanje potrebno je izvršiti najkasnije do 24. veljače 2020. godine, a više detalja vezano za prijavu i pojedinosti natjecanja možete pronaći na sljedećoj poveznici https://profokus.hr/make-up-natjecanje-euphoria/.