Početna Izbor Baseball u Hrvatskoj sve više raste

Baseball u Hrvatskoj sve više raste

261
0

U novom podcastu „I ja sam sportaš“ gostovali su Ivan Stojanović i Danijel Antolović, igrači baseball kluba Medvednica. Iako u Hrvatskoj baseball nije jedan od popularnijih sportova, u zadnje se vrijeme sve više igra.

Članovi su Baseball kluba Medvednica te su iznimno ponosni na to što iz godine u godinu sve više djece počinje trenirati baseball.

Ove godine trebali smo slaviti 30. obljetnicu kluba, ali kako je bila ova pandemija koronavirusa sljedeće ćemo godine proslaviti i 30. i 31. zajedno. U klub nam konstantno pristižu novi ljudi koji se zanimaju za ovaj sport i koji bi se htjeli baviti njime. U klubu imamo sve kategorije, od mladeži, kadeta, juniora pa sve do seniora, a posebno smo ponosni što od ove godine, uz sve mlađe kategorije, imamo i žensku seniorsku ekipu.

Iako je uvriježeno mišljenje da je teško naučiti pravila, Ivan i Danijel uvjeravaju da nije baš tako teško, a i da zna biti zanimljivih situacija na terenu.

Istina, prosječnom gledatelju koji nikada nije pogledao baseball utakmicu može se činiti dosta komplicirano, no ustvari nije. Najjednostavnije je pogledati 2-3 utakmice na televiziji i poslušati komentatore što govore i brzo ćete naučiti osnove. Nije niti toliko dosadno, često i na našim utakmicama zna doći do naguravanja,a nekada i tučnjave, ali sve je u žaru borbe a najbitnije je da se nikada ne koriste palice ha, ha.

U podcastu su govorili i o tome može li se u Hrvatskoj živjeti od baseballa ili se sve svodi na amaterizam i ljubav prema tom sportu, koliku podršku imaju kao sport, kakvu opremu koriste; te još puno zanimljivosti.

Cijeli podcast možete pogledati OVDJE.