Početna Moj Zagreb Kvartovi Bandić želi vratiti Zagreb na Savu

Bandić želi vratiti Zagreb na Savu [Video]

1418
1

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić najavio je kapitalne projekte koji će se realizirati u slijedeće četiri godine.

Završen je Urbanističko-arhitektonski natječaj za izradu idejnog rješenja Obrtničkog centra s učilištem na Kajzerici, a prvonagrađeni autor je arhitekt Ivan Galić iz arhitektonskog ureda Nop studio.

Prije nekoliko godina arhitekt Galić osvojio je na istoj lokaciji prvu nagradu na javnom-arhitektonskom natječaju za projekt kompleksa URIHO i Doma za osobe s invaliditetom.

Gradonačelnik je na predstavljanju projekta komentirao kako će on označiti modernu arhitekturu Zagreba u 21. stoljeću. Najavio je izgradnju Kongresnog centra, redizajn Zagrebačkog velesajma, te potvrdio kako će škola i vrtić na Kajzerici biti gotovi u rujnu iduće godine.

”Na 16.000 kvadrata naši će obrtnici konačno imati krov nad glavom”, izjavio je gradonačelnik i dodao, ”sve su to projekti koji su plod zajedničkog rada, sinergije i osmišljenog sistematskog pristupa i startegije razvoja grada Zagreba”.

[infopunkt 6691 2]

”Do jeseni moramo s osmišljenim pristupom, konačno, završiti i redizajn Zagrebačkog velesajma, da Zagrebački velesajam stavimo na kartu modernog sajmovanja europskih metropola”, kazao je Bandić naglasivši kako će to biti uz pomoć ekspertne skupine partnerskog vijeća i struke.

[infopunkt 6691 3]

”Moj legendarni prethodnik Većeslav Holjevac krajem 50-ih, a početkom 60-ih godina je prešao Savu, a nama ostavio u obavezu da vratimo Zagreb na Savu”, istaknuo je nabrojavši projekte kojima se Zagreb, za četiri godine, vraća na Savu. Riječ je o Kongresnom centru, Obrtničkom centru-učilištu, kompleksu URIHO, Domu za osobe s invaliditetom, školi i vrtiću na Kajzerici te redizajniranom Zagrebačkom velesajmu.

Gradonačelnik je izjavio kako je sada vrijeme da osmišljenim pristupom i pripremljenim kvalitetnim projektima povučemo sredstva iz europskih fondova.

[infopunkt 6691 4]

Rekao je kako je to partnerski projekt Grada Zagreba, Udruženja obrtnika, Obrtničke komore, kao i svih institucija koje žele na tom pomoći, s naglaskom na povlačenje maksimalnih sredstvima iz europskih fondova.

[infopunkt 6691 5]

Bandić je najavio kako će škola i vrtić na Kajzerici biti gotovi u rujnu iduće godine, te da se početak radova očekuje već za mjesec dana.

[infopunkt 6691 6]

Na upit o peticiji protiv izgradnje crkve na Savici, Bandić je poručio kako ništa neće početi raditi dok ne postigne konsenzus s građanima.

[infopunkt 6691 7]

www.infopunkt.tv

1 Komentar

Comments are closed.