Početna Vijesti Sport Bandić zakazao s plaćanjem pa Ćiro ekspresno napustio Zagreb

Bandić zakazao s plaćanjem pa Ćiro ekspresno napustio Zagreb

596
0

Nije dugo izdržao na klupi Zagreba, „trener svih trenera“ Miroslav Ćiro Blažević više nije trener nogometaša iz Kranjčevićeve ulice.

U službenom izvješću stoji da je neispunjavanje obveza iz ugovora skratilo Ćirin boravak u Ulici pjesnika na svega 45 dana, puno kraće nego što piše u ugovoru.

„Došao sam u Zagreb kako bi pomogao klubu. To je klub s velikom tradicijom koja je vrlo interesantna. Nažalost, to je i klub koji ima česte oscilacije. Nedavno je bio prvak Hrvatske, a danas je u nezavidnom položaju“, govorio je ne tako davno Ćiro za Zagrebonline.hr.

Već tada, Ćiro je priznao da slaže momčad za drugu sezonu, a uvjeravao je i kako će mu predsjednik Dražen Medić dovesti pojačanje u stanki polusezone. Jer cilj u ovoj sezoni je bio zadržati prvoligaškli status.

I baš zbog toga teško je povjerovati „običnom smrtniku“ da su financije pravi razlog koji su „potjerale“ Blaževića iz Zagreba.

„Bit će sve uredu. Ništa ne brinite. Nije Ćiro došao u Zagreb zbog novaca. Da Ćiro trči za novcima bio bi trener nekog zapadnoeuropskog kluba, a ne Zagreba koji je bez love“, poručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uz dodatak: „Moj prijatelj Ćiro ne zahtijeva plaćanje unaprijed. Jel znate kome se plaća unaprijed“?, zagonetno je dodao Bandić.

Baš je gradonačelnik zagreba apostrofiran kao glavni „krivac“ za odlazak Ćire iz Zagreba. Jer, Ćiro i Bandić imali su neki svoj dogovor koji ovaj potonji nije ispoštovao. „Morao sam odustati radi svog dostojanstva i ponosa”, poručio je Blažević.

Prije bi se reklo da je „detonator“ naprasnog odlaska legendarnog trenera prodaja Matea Pavlovića u Werder. Podsjetimo, 22-godišnji Pavlović je stoper, član hrvatske reprezentacije do 21 godine kojeg su u svoje redove željeli dovesti čelnici Dinama.

Nakon četriri godine, povijest se ponovila – Blažević je vodio Zagreb i od 2006. do 2008. godine kada je otišao zbog sukoba sa predsjednikom Draženom Medićem. Tada je isto (navodno) zapelo na novcu.

Blažević je preuzeo momčad iz Kranjčevićeve početkom studenog nakon odlaska Luke Bonačića, a debitirao je porazom u susretu protiv Hajduka (0:1). „Trener svih trenera“ vodio je Zagreb na pet utakmica ostvarivši po dvije pobjede i poraza, te jedan remi. Srušio je Dinamo i Istru 1961. Zagreb se trenutačno nalazi na posljednjem, 12. mjestu ljestvice prve HNL.

Na kraju, Ćiro nije, kako je najavio u našim novinama, otišao iz Zagreba na spektakularan način, no ide li u mirovinu tek će se vidjeti. No, teško je u to povjerovati, vrlo teško.

Ato Markin