Početna Moj Zagreb Novosti Bandić zahvalio građanima na razumijevanju

Bandić zahvalio građanima na razumijevanju [Video]

Spread the love

”Kad u 12 sati padne 45 centimetara snijega postoje obrisi za elementarnu nepogodu. Mi je nismo proglašavali, ali smo radili kao da jesmo”, izjavio je jučer, 9. prosinca zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakon sjednice stožera Zimske službe u Gradskom poglavarstvu.

Bandić se zahvalio svim djelatnicima koji su radili na čišćenju prometnica od snijega, ali i sugrađanima jer nisu išli bespotrebno u grad, te ih zamolio za još strpljenja padne li novi snijeg.

Gradonačelnik se posebno zahvalio djelatnicima zimske službe zagrebačkih cesta koji su radili po 24 sata.

U Zagrebu je očišćeno 2500 kilometara cesta, a potrošilo se isto toliko tona soli. U skladištu ima još 10.000 tona, a gradonačelnik kaže da se naručilo još.

”Radimo kao da će sto godina biti mir, ali pripremamo se kao da će sutra biti rata” poručio je Bandić i najavio da će svi prilazi vrtićima, školama te javnim i kulturnim institucijama biti očišćeni.


”Snijeg treba pojesti. Ljudi će u Gradu dobiti 50 lopata, a i ja ću im pomoći” rekao je gradonačelnik, dodavši kako su sugrađane navikli na visoki standard što se tiče čistoće te  kako taj standard sada treba održati.

”Mi smo ovdje navikli ljude na visoki standard čistoće. Nije slučajno da smo drugi grad po čistoću u Europi” rekao je gradonačelnik i dodao ” Sami smo, kao Blanka Vlašić, digli letvicu na 209 i to moramo obraniti” te se zahvalio građanima na strpljenju i razumijevanju.


Predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović priznao je kako još nisu imali iskustva s toliko snijega u tako kratkom vremenu, ali izrazio je zadovoljstvo što nije bilo ljudskih nesreća, usprkos nekoliko sitnih nezgoda.

”Mi ćemo iz ovoga svega napraviti jednu analizu i napraviti zaključke, kako bi ovaj odlično odrađen posao u budućnosti odradili još i bolje”, rekao je Čović.


Alen Gospočić iz Zagrebačkih cesta pohvalio je dobru koordinaciju između Grada i podružnica Holdinga.

”208 ekipa radi danonoćno i nastaviti će raditi dok zadnji centimetar snijega ne bude očišćen”, izjavio je Gospočić.

Čović i gradonačelnik su uputili zamolbu svim građanima da svoje automobile premjeste na već očišćena parkirna mjesta kako bi ona zatrpana snijegom djelatnici očistili, a upozorili su kako će iz istog razloga i pauk pomicati automobile.


Gradonačelnika je uzrujalo novinarsko pitanje što bi bilo da je snijeg pao na radni dan, obzirom da je u subotu u gradskom prometu vladao kaos.

”Ja vam čestitam na konstrukciji vašeg pitanja. Što bi bilo kad bi bilo? Ja ne mogu ući u taj dio mozga. Za mene je čaša uvijek napola puna. Bog nam je poslao snijeg u petak, a ne u nedjelju. Bog nas voli. Da nema dragog Boga, Zagrepčani bi bili nezadovoljniji” glasio je odgovor gradonačelnika.


Čović se složio s novinarskom konstatacijom da postoji problem niskopodnih tramvaja, koji ne mogu voziti ukoliko padne mnogo snijega, dodavši kako bi bilo još i gore da je snijeg bio viši. Naglasio je da je Grad Zagreb na čišćenje snijega u zadnja dva dana možda potrošio više nego će ijedan europski grad potrošiti u godinu dana, te se u nekim gradovima lošije reagiralo na puno lakše situacije.

”U subotu, na neradni dan, na terenu je bilo nekoliko tisuća djelatnika. Dobro je biti objektivan. Ne treba se hvaliti, ali niti očekivati čudesa” zaključuje Čović, kojem se Bandić pridružio u odgovoru.

”Ono što sigurno ne razmišljamo je da nabavimo 140 novih tramvaja za zimu” rekao je Bandić.


www.infopunkt.tv

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here