Početna Moj Zagreb Novosti Bandić: Zagreb je grad mogućnosti

Bandić: Zagreb je grad mogućnosti

525
0

Autor:
Tihomir Mršić /Saša Zinaja
[email protected]

Novogodišnji domjenak u palači Dverce (foto: Saša Zinaja / Medijska mreža)Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić organizirao je tradicionalno novogodišnje druženje s članovima Diplomatskog zbora u palači Dverce.

U pozdravu nazočnima Bandić je naglasio da je Zagreb prepoznat kao mjesto bogate povijesne i kulturne baštine, kao susretište srednje Europe i Mediterana, Zapada i Istoka:

– Vjerojatno primjećujete koliko se iz dana u dan trudimo oblikovati Zagreb kao modernu europsku metropolu u kojoj je ugodno živjeti i raditi i u kojoj se osjećate sigurno – rekao je gradonačelnik dodavši:

– Sretni smo što rijeke turista i poslovnih ljudi sve više Zagreb doživljavaju kao grad mogućnosti, od gospodarskih ulaganja i turističkih potencijala do međunarodnih sportskih priredbi i vrhunskog obrazovanja.

Gradonačelnik je posebno pozdravio doajena Diplomatskog zbora, apostolskog nuncija msgr. Marija Roberta Cassarija, koji je uime članova Zbora zahvalio gradonačelniku na dobroj suradnji:

– I mi koji živimo u Zagrebu na određeni način osjećamo se građanima ovoga lijepoga grada unatoč kulturnim i geografskim raznolikostima naroda iz kojih dolazimo, i zbog toga smo počašćeni ovim susretom. Mi, ovdje nazočni veleposlanici, kao i naši suradnici, oduševljeni smo svime što nam pruža grad Zagreb i istodobno nastojimo dati svoj doprinos kulturi, osuvremenjivanju i napretku ovog društva. Zahvalni smo za odanu i otvorenu suradnju koju nam pružate Vi i sve gradske institucije kako biste nam olakšali diplomatsku službu u ovoj gostoljubivoj i velikodušnoj zemlji.

[nggallery id=347]