Početna Moj Zagreb Novosti Bandić: Vraćamo stari štih gradu

Bandić: Vraćamo stari štih gradu [Video]

823
0

bandic-vracamo-stari-stih-graduPovodom početka projekta novog sustava označavanja imena ulica i trgova u Zagrebu, gradonačelnik Milan Bandić je na zgradi u Mesničkoj 1 simbolično postavio novu ploču s brojem.

Cilj novog sustava označavanja ulica, trgova i zgrada je poboljšati preglednost i funkcionalnost. Pločice s imenima ulica i trgova će se najprije početi mijenjati u središtu grada i na važnijim prometnicama, a potom i u drugim dijelovima grada.

Nakon godinu i pol dana rada na ovom projektu, danas je postavljena prva autentična ploča u staroj jezgri grada kojom se vraća stari štih Zagreba. Gradonačelnik je to nazvao vizijom grada Zagreba koju inaugurira 13 godina, ”a to je da Zagreb stalno mjenjamo, ali da on pri tom ostane isti te da čuvamo njegov šarm i ljepotu”.

[infopunkt 6855 2]

U naredne četiri godine čitav bi posao, koji uključuje i izmjenu ploča s nazivima ulica, trebao biti završen.

”Sve ulice, trgovi i kuće će dobiti svoje nove ploče”, kazao je gradonačelnik istaknuvši kako je riječ o 132.000 kućnih brojeva. Rekao je kako na području gradske jezgre postoji i nekolicina kućnih brojeva koji se neće morati mjenjati.

[infopunkt 6855 3]

Josipa Šola/infopunkt.tv