Početna Vijesti Zanimljivosti Bandić s Bozanićem organizira masovni blagoslov kućnih ljubimaca!

Bandić s Bozanićem organizira masovni blagoslov kućnih ljubimaca!

804
0

Foto: ShutterstockU Zagrebu će se u subotu, prvi put u njegovoj povijesti, masovno blagoslivljati kućni ljubimci.

U organizaciji gradonačelnika Milana Bandića i Kaptola (s dopuštenjem nadbiskupa zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića) u Maksimiru u 17 sati ove subote bit će blagoslov pasa, mačaka, hrčaka, zamoraca, riba, papiga i drugih kućnih ljubimaca Zagrepčana.

Ideja je, kako doznaje Večernji list, potekla od prebendara mons. Mije Gabrića, koji je takav blagoslov vidio u Rimu i zapitao se zašto takvo što ne bismo imali i u Zagrebu, te je to predložio kardinalu Bozaniću, koji je ideju prihvatio.

– Tim se događajem želi iskazati poštovanje i božanska milost kućnim ljubimcima koji, osim što su smatrani članovima obitelji, često predstavljaju najboljeg čovjekova prijatelja i utjehu. Novoizabrani papa Franjo nedavno je privukao pozornost i simpatije javnosti blagoslovivši žutu labradoricu, psa vodiča slabovidnog radijskog novinara, a i ime je odabrao po sv. Franji, zaštitniku siromašnih i životinja – tumače organizatori.

Predviđeno je da pred maksimirskom pozornicom u odijeljenim poljima budu psi, mačke i ostale životinje, a cijelim će događajem moderirati Antun Ponoš, dugogodišnji urednik televizijske emisije “Kućni ljubimci”, dok će svečani dio ceremonije blagoslova voditi mons. dr. Juraj Kolarić, umirovljeni profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu.

Večernji list