Početna Moj Zagreb Novosti Bandić obišao fontane i komentirao sigurnost u Zagrebu

Bandić obišao fontane i komentirao sigurnost u Zagrebu [Video]

794
0

Gradonačelnik Milan Bandić obišao je jučer, 12. siječnja pothodnik i fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice.

”Žalosno je u Hrvatskoj koja bilježi preko 360 tisuća nezaposlenih da se Ministarstvo gospodarstva brine o pothodniku i fontanama” glasio je komentar gradonačelnika Bandića na najavljenu tužbu Ministarstva.


Iz Grada podsjećaju da su tijekom cijelog perioda radova gradilište provjeravale nadležne inspekcije, uključujući građevinsku inspekciju, inspekciju rada, te Ministarstvo gospodarstva preko svoje Uprave za sustav javne nabave.

Naglašavaju da su sve službe utvrdile pravilnost postupka izvođenja radova i stanja gradilišta, te da su dvije žalbe, koje su podnijeli Ministarstvo gospodarstva i Uprava za sustav javne nabave.

Na pitanje koliko Grad Zagreb troši na zaštitu fontana, Bandić je odgovorio da Grad još nije preuzeo fontane u svoju nadležnost, stoga još uvijek ne troši ništa na zaštitarske tvrtke.

”Mi ćemo negdje oko 15. ožujka preuzeti fontane i onda me pitajte koliko plaćamo zaštitarsku službu” odgovorio je novinarima gradonačelnik.

”Projekt proširenja mirogojskih arkada stoji u ladici zadnjih 30 godina” rekao je gradonačelnik i dodao da što se tiče gradonačelnika to je već trebalo biti obnovljeno.


Gradonačelnik je izrazio nezadovoljstvo medijskim izvrtanjem njegovih izjava u kojima poziva građane na oprez zbog eksplozija, te je pozvao novinare da vjerno prenose njegove izjave.

”Prenesite moju izjavu umjesto da ju tumačite, preozbiljna je situacija da bi izvrtali moje izjave i plašili sugrađane” rekao je gradonačelnik novinarima.


”Situacija je preozbiljna da bismo od nje radili cirkus” rekao je Bandić, kategorički odbacivši mogućnost da se radi o terorističkim činovima. Bandić je poručio građanima da budu mirni i pribrani te da vjeruju da će institucije pravne države obaviti svoj posao.

www.infopunkt.tv