Početna Moj Zagreb Novosti Bandić o zastupnicima Skupštine: Kakvi su to ljudi?

Bandić o zastupnicima Skupštine: Kakvi su to ljudi? [Video]

Gradonačelnik Milan Bandić o odbijenici Gradske skupštine prijedloga za obnovu javnog poziva za prikupljanje ponuda za kupnju 20 stanova prilagođenih potrebama osoba sa stopostotim invaliditetom.

Iako je sedam milijuna kuna za kupnju 20 stanova u proračunu koji je Skupština prihvatila, na zadnjoj sjednici zastupnici su odbili prijedlog za objavu javnog poziva za prikupljanje ponuda za kupnju stanova prilagođenih osobama s invaliditetom.

”Gradonačelnik ne odustaje od toga i mi ćemo ići u raspisivanje natječaja za nabavku 20 stanova”, rekao je Bandić i dodao da će u njemu gospoda iz Jelkovca i Sopnice također moći ravnopravno konkurirati. ”Svi će moći sudjelovati ali izabrani će biti oni koji ponude najbolju cijenu sa stopostotnom prilagodbom stanova za osobe s invaliditetom”, naglasio je gradonačelnik.


Istaknuo je kako je za sada riječ o 38 osoba sa stopostotnim invaliditetom koje nemaju primjereno stanovanje.

”Kupit ćemo pojedinačno najpovoljniji svaki stan, koji ne prelazi cijenu od milijun kuna”, kazao je Bandić i dodao kako će naći načina da se to riješi.

“Ja ne mogu vjerovati, to je bedastoća. Kakvi su to ljudi?”, komentirao je.

”Neznanje rađa strah, a kako bi rekla moja baba Kata, u strahu su sinko velike oči”, rekao je naglašavajući kako ne zna kako da se brani protiv budalaštine. ”Zajedno smo sjedili u Gradskoj skupštini i dogovorili se da to napravimo, a na skupštini kada smo krenuli to i operativno provesti, oni blokiraju posao na tri mjeseca”, rekao je Bandić i dodao: ”Bez obzira na blokadu mi ćemo sve obaviti i ljude u ta tri mjeseca smjestiti u njihove stanove”.


“Oko invalida se ne smije politizirati a ovo što su zastupnici napravili to mogu napraviti samo ljudi bez srca, duše i razuma”, tvrdi.

”Ja ne znam gdje ti ljude žive, šta oni rade”, zapitao se gradonačelnik komentirajući kako ga prozivaju da nije objedinio nabavu, pa i svog protukandidata za gradonačenika, Rajka Ostojića.

”Dug bolnice Sv. Duh je 70 milijuna kuna, a dug zdravstva Hrvatske je sedam milijardi kuna, pa molim vas lijepo”, istaknuo je Bandić te komentirao da kandidat za gradonačelnika i ministar zdravlja ne zna da Zagreb ima sedam bolnica: ”Pa to je apsurd!”.


”Ja sam upropastio Holding? Zato što sam kupovao nekretinine i dao im za pola cijene te iste nekretnine?”, naglasio je Bandić komentirajući kako im je poklonio ”igračku” kojom se nisu znali ”igrati”.


Osvrnuo se i na svoje protukandidate u nadolazećim izborima za gradonačelnika te im je poručio da se “ne misli s njima sučeljavati jer sučeljava samo s građanima”.

Zamolio je protukandidate pa i Moranu Paliković Gruden da što više pričaju i da se što više sučeljavaju. ”Cijela priča te priče je da se ja javim. Milane javi se. Ali ja imam malo previše godina i previše sijedih da bi reagirao na te apsurde”, konstatirao je gradonačelnik.

”Oni kad dođu među druge, oni su amebe. Što im preostaje osim da u zatvorenim prostorima kriče. I kada govore o drugima i pokušavaju ih etiketirati, najviše govore o sebi. To je moj jedini komentar”, istaknuo je i dodao, ”U ova dva i pol mjeseca očekujte prijedloge za besplatnu frizuru tjedno dva puta, što će vam grad platiti, iznajmljivanje prostora za jednu kunu, besplatni komunalni doprinos ili za jednu kunu, i da će Bog spustiti 5 milijardi eura u gradski proračun”.


www.infopunkt.tv

 

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here