Početna Moj Zagreb Novosti Bandić: Nisam ja Batman!

Bandić: Nisam ja Batman! [Video]

915
0

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić apelirao je na Gradsku skupštinu da omogući rješavanje problema s bespravno useljenim gradskim stanovima tako da se njihovim sadašnjim stanarima omogući otkup po tržišnoj cijeni koju su utvrdili vještaci.

Gradska skupština traži izvješće od gradonačelnika odnosno Gradske uprave što je napravljeno s tim u vezi od 2007.

“Pitanje je želimo li taj problem riješiti ili ne. Dat ću vam izvješće za mjesec dana. Sve ću prihvatiti samo da riješimo problem”, rekao je Bandić.

Bandiću se oštro suprotstavio Jurica Meić (SDP) optuživši ga da je upravo svojim djelovanjem i lošim upravljanjem stambenim fondom u vlasništvu grada onemogućio rješavanje problema te da je svojim porukama izravno pridonio tome da je nedavno provaljeno u dva stana, a to, dodao je, nije vladavina prava, nego divljeg zapada.

”Vi potičete bezakonje svojim nedonošenjem odluke” odgovorio mu je Bandić i dodao, ”Pa dok smo mi ovdje možda je netko provalio, možda je nekome cigla pala na glavu, možda je netko danas napravio dvije kuće bespravno. Pa nisam ja Batman.”


Gradska skupština nije prihvatila prijedlog gradonačelnika i Gradske uprave da pokrene postupak za ocjenu ustavnosti uredbe po kojoj bi grad trebao vratiti državi 337 milijuna kuna s obrazloženjem da Skupština može pomoći da se ospori zakon, a ne podzakonski akt.


“Tom uredbom se Gradu Zagrebu otima novac”, rekao je pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić i dodao kako želi da zajedničkim snagama Gradska uprava i Gradska skupština pomognu riješiti taj problem.


Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić odgovorio mu je da Skupština može pomoći da se ospori zakon, a ne podzakonski akt, u ovom slučaju, uredba. Rekao je i da je gradonačelnik to mogao riješiti već prije pet godina kad je problem i uočen.

”Sve vlade do sada, nisu pogodovale Gradu Zagrebu”, i dodao, ”ne može se voditi Grad Zagreb bez normalnog odnosa sa Vladom RH ma tko bio premijer, ma tko bio gradonačelnik. Ali kada vam gospodin Linić uzme nož i podnese pod vrat Milana Bandića, i kaže ‘ili vratite pare ili ćemo vas blokirat’, što da mi činimo? On je prvi drznuo se to napraviti, a tim činom se malo prekombinovao. Ja mislim da je dobio ribanac od premijera, ja bi to napravio na premijerovom mjestu”, izjavio je gradonačelnik Bandić.


www.infopunkt.tv