Početna Moj Zagreb Novosti Bandić: Nema druge odluke o vrtićima bez novog proračuna

Bandić: Nema druge odluke o vrtićima bez novog proračuna

575
0

Gradonačelnik u Gradskoj skupštini (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreža)Gradonačelnik Milan Bandić održao je konferenciju za novinare na kojoj se osvrnuo na aktualne teme kao što je cijena dječjih vrtića, potvrde koje umirovljenici trebaju priložiti da bi ostvarili besplatan prijevoz i druge. Osnovna je poruka onima koji su sada nezadovoljni u vezi s vrtićima, a sjede u skupštinskim klupama da su trebali reagirati kada je za to bilo vrijeme – u prosincu, dok se usvajao proračun.

U 12 mjesecu je određena politika prema predškolskom odgoju ponovio je nekoliko puta gradonačelnik. Usvajanjem proračuna i programa javnih potreba u predškolskom odgoju priča o vrtićima je što se tiče gradonačelnika, ove uprave, a i gradskih zastupnika završena, rekao. Odluka je donijeta.

– Nema druge odluke bez novog proračuna, odluka će se provesti ili će biti izbori. Ova odluka se ne može mijenjat bez novog proračuna, a to znači… izbori,- rekao je gradonačelnik Bandić.

Gradonačelnik se također osvrnuo zašto je uz osobnu iskaznicu potrebna i potvrda o prebivalištu. Osobna se izdaje na duži rok te ne mora odražavati trenutno stanje dok potvrda o prebivalištu sadrži ažurirane podatke.

Uz spomenuta dva dokumenta umirovljenici koji udovoljavaju kriterijima za besplatni prijevoz ZET-om trebaju priložiti potvrdu porezne uprave da nemaju drugih primanja te odrezak od mirovine. Na kraju gradonačelnik je poručio umirovljenicima da prikupe sve spomenute potvrde, a kako je dodao to će učiniti i njegova supruga, ako će imati besplatan prijevoz jer joj je mirovina puno manju od 5000 kuna.

Mogli su u 12. mjesecu reagirati…

[infopunkt 2945&video=04 nolink]

Odluka je prihvaćena u 12. mj

[infopunkt 2945&video=05 nolink]

Nema druge odluke bez novog proračuna.

[infopunkt 2945&video=06 nolink]

Umirovljenici dižu potvrde u MUP-u…
napravljena je zbrka

[infopunkt 2945&video=07 nolink]

Poruka građanima da podignu potvrde

[infopunkt 2945&video=08 nolink]