Početna Vijesti Izbori Bandić bi mogao preuzeti svu vlast u Zagrebu

Bandić bi mogao preuzeti svu vlast u Zagrebu

Spread the love

Foto: MMrezaBandića podupire HNS i oni koje će pridobiti mimo stranačke volje

Konstituirajuća sjednica na rasporedu je u sljedeći četvrtak, 20. lipnja. Tada će Milan Bandić u Gradskoj skupštini tražiti povjerenje gradskih zastupnika bez potpisivanja formalne koalicije. Gradonačelnik je, kako piše Večernji, uvjeren da će dobiti natpolovičnu većinu i time nakon dvije godine ponovno preuzeti svu vlast u Zagrebu.

Skupština će imati dva potpredsjednika s Bandićeve liste te dva iz oporbe.

”Dogovoreno je da Bandićeva lista imenuje predsjednika i dva potpredsjednika, dok će još dva imenovati oporba”, kazao je šef gradskog SDP-a Davor Bernardić.

Iako iz Bandićevih redova još nije moguće otkriti ime kandidata za predsjednika Skupštine, Večernji doznaje da bi mjesto jedne potpredsjednice mogla obnašati Jelena Pavičić Vukičević, dok bi Vidoje Bulum, sadašnji tajnik gradske uprave, postao tajnik Skupštine. I dok iz HSLS-a i HDZ-a govore da ih Bandić još nije pozvao na eventualne dogovore o potpori, iz Bandićeva kruga govore da će imati potporu zastupnika pojedinačno, posebno onih iz HSLS/HSS-a. To demantira Darinko Kosor, šef HSLS-a, kazavši da će njihovih sedmero glasati složno.

Vecernji.hr

2 Komentari

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here