Početna Događanja Autoklub Siget proslavio 40 godina svoga djelovanja

  Autoklub Siget proslavio 40 godina svoga djelovanja

  1203
  0

  Četrdeset uspješnih poslovnih godina s ponosom je jučer obilježio zagrebački Autoklub Siget, na čelu s predsjednikom, dr.sc. Damirom Škarom.

  U ovoj Udruzi građana, osnovanoj 1978. godine, na početku je bilo učlanjeno samo 10 osoba, a danas je prerasla u najveći hrvatski autoklub s više od 35.000 članova. Dolasku na svečanost su se, uz mnoge prijatelje i uzvanike, odazvali i predsjednica RH, gđa. Kolinda Grabar Kitarović, izaslanik predsjednika Vlade RH Tomislav Mihotić, veliki prijatelj Autokluba Miroslav Ćiro Blažević, predsjednik HAK-a, Slavko Tušek te sportski prijatelji Damira Škare Dubravko Šimenc i Stojko Vranković, veterani nogometnog kluba Siget, kao i predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, CVH i MUP-a.

  U sklopu događanja dodijeljene su i nagrade djelatnicima s najduljim radnim stažem priznanja vodećim hrvatskim autoklubovima i partnerima te posebna priznanja Predsjednici RH i predsjedniku HAK-a, g. Slavku Tušeku. Svečanost je otvorio daroviti dječak Marko Bošnjak s himnom RH.

  Prije 14 godina, na mjesto predsjednika Kluba došao je mr.sc. Damir Škaro. Dobra poslovna strategija uz 150 vrijednih djelatnika, članova Upravnog Odbora te Skupštine rezultirali su rekordom u povijesti svih autoklubova, pa se AK Siget danas može pohvaliti s više od 35.000 članova, uz 100.000 zadovoljnih korisnika godišnje.

  “AK Siget mi je, uz olimpijsku medalju, najveće dostignuće u životu. Nije bilo uvijek jednostavno, no ponosan sam jer smo uspjeli pokazati da jedna Udruga može, zahvaljujući velikom radu i zalaganju, postići veliki uspjeh i pozicionirati se kao lider u gotovo svim područjima kojima se bavi”, dodao je predsjednik AK Siget, Damir Škaro.

  Još jedna od uspješnih djelatnosti svakako je i Autoškola Siget, najveća u Hrvatskoj, sa 27 instruktora i više od 1100 kandidata godišnje. Na temelju velikog interesa i mnogobrojnih upita građana, uskoro će otvoriti i drugu autoškolu u zagrebačkom naselju Špansko.

  Djelatnost Pomoć na cesti bilježi 10.000 intervencija godišnje, a u floti se nalaze moderno opremljena vozila, koja su na raspolaganju građanima 365 dana u godini. Osim navedenih tu je i Stanica za tehnički pregled, također najveća u Hrvatskoj, s oko 42.000 pregleda godišnje, a uspjeh bilježi i Agencija za zastupanje u osiguranju.

  Od 2006. godine turizam postaje strateška djelatnost AK Siget,  a trenutno posjeduju u charteru 2 jedrilice i jedan katamaran. U tijeku su još dva projekta: izgradnja luksuznog kampa kod Senja, čiji se završetak radova planira krajem ove godine te izgradnja naselja mobilnih kućica u Orebiću.

   

  Foto: Mirko Cvjetko