Početna Iz gradske uprave Autobusna linija kroz Jakuševac

Autobusna linija kroz Jakuševac

1716
0
ZET predstavio autobuse na plin

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pustit će sutra, 31. prosinca u promet autobusnu liniju koja će Zapruđe povezivati s novoizgrađenim područjima istočno od Sarajevske ceste, odnosno Jakuševcem. Riječ je o produžetku autobusne linije 295 koja je do sada prometovala samo dva dana u tjednu, odnosno tijekom održavanja sajamske priredbe.

Prvi autobus iz Zapruđa polazit će radnim danom u 5 sati i 15 minuta, a u najvećim prometnim opterećenjima kretat će u prosijeku svakih 30 minuta. U dane vikenda linija je usklađena s potrebama posjetitelja Sajma automobila. Na kružnoj trasi, ukupne dužine 6, 5 kilometara uspostavljeno je 11 usputnih stajališta.

Prva sutrašnja vožnja, kojom će gradonačelnik sa suradnicima obilježiti proširenje prometne mreže, bit će u 7 sati, a mjesto susreta je autobusno stajalište na samom početku Sajmišne ceste, uz Most mladosti.

Uz to, od ponedjeljka, 4. siječnja 2016. produžuje se i autobusna linija 231 Borongaj – Novi Retkovec sve do terminala Dubec, a kako bi se unaprijedio standard prijevozne usluge na liniji 269 (Borongaj – Sesvetski Kraljevec), autobusi će, umjesto Čulinečkom, od sljedećeg tjedna voziti Škrnjugovom ulicom.