Početna Moj Zagreb Novosti Antonia Bilić bila je u kamionu, za Paravinjom tjeralica

Antonia Bilić bila je u kamionu, za Paravinjom tjeralica

Antonia BilićAntonia Bilić bila je u kamionu kojim je upravljao Dragan Paravinja, objavila je policija na svojim internetskim stranicama. Utvrđeno je to vještačenjem tragova koji su  očevidom izuzeti u kamionu kojim je upravljao osumnjičeni Paravinja.

Usporednom metodom te DNA analizom spornih uzoraka iz kamiona (vlas kose) i nespornih uzoraka izuzetih od članova Antonijine obitelji, utvrđeno je da se podudaraju, što potvrđuje da se nestala Antonija Bilić nalazila u kamionu, navodi se u informaciji policije. Njezin DNA profil podudara se s DNA profilom dobivenim iz krvi majke nestale Antonije Bilić.

Dragan ParavinjaZa osumnjičenim Draganom Paravinjom hrvatska policija raspisala je međunarodnu tjeralicu. Paravinja je pobjegao prije nekoliko dana na područje Bosne i Hercegovine. Utočište je pokušao potražiti kod rodbine, a supruga mu je pomagala u bijegu što je i sama priznala nakon što ju je tamošnja policija privela. Rekla je kako je njezin muž Dragan Paravinja preplivao rijeku Savu kod Slavonskog Broda, a potom su otišli u selo Donji Srđevići kod Srpca.

Dragan Paravinja, godinama se od kazne za silovanje skrivao u Hrvatskoj. U posljednje vrijeme radio je za tvrtku iz Sesveta i povremeno boravio u Zagrebu. U Srbiji je osuđen zbog silovanja i pokušaja silovanja, a kako je bio nedostupan tamošnjim vlastima za njim je 2004. godine raspisana tjeralica. Isto je učinjeno u Bosni i Hercegovini godinu dana kasnije.

Paravinja je u Republici Srpskoj još jednom pobjegao policiji. Čak je ostavio “oproštajno pismo” u kojem tvrdi kako će se ubiti. Ipak, bez obzira na njegovo “obećanje” policija i dalje traga za njim ne bi li ga napokon priveli pravdi.

Potraga za Antonijom se nastavlja

Policija i dalje poziva građane koji imaju bilo kakve korisne informacije o nestanku maloljetne Antonije Bilić da ih jave najbližem policijskom službeniku, u najbližoj policijskoj postaji, putem elektroničke pošte na adrese: [email protected] ili [email protected] ili na besplatan broj policije 192.

Sedamnaestogodišnja Antonija Bilić otišla je iz obiteljske kuće na drniškom području ujutro 7. lipnja. Toga dana oko 10 sati viđena je na Čikolskom mostu kako stopira u smjeru Splita. Na sebi je imala bijelu majicu i traperice. Posljednji signal mobitela nestale maloljetnice zabilježen je na karlovačkom području na dan nestanka u popodnevnim satima.

[youtube HlxUoYp9HUk nolink]

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here