Početna Događanja Ansambl LADO slavi 71. rođendan koncertima u Zagrebu

Ansambl LADO slavi 71. rođendan koncertima u Zagrebu

54
0
Iz Lada poručuju kako su koncerti 20. studenoga u HNK u Zagrebu i 24. studenoga u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog i dalje na rasporedu.
Nadamo se da će se realizirati te da će Lado i ove godine proslaviti rođendan uz publiku kao i proteklih sedam desetljeća.
Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO je nacionalni profesionalni folklorni ansambl osnovan 1949. godine sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskoga prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije.

Oni koji ne budu u mogućnosti doći u Hrvatsko narodno kazalište, moći će pratiti izravan prijenos koncerta 20. studenoga na Trećem programu Hrvatske televizije.

„Ladova će publika s umjetnicima Lada moći proslaviti naš 71. rođendan. Želja je Ansambla LADO, kao jedinog nacionalnog profesionalnog folklornog ansambla, u ovo neizvjesno vrijeme, plesom i pjesmom pružiti našoj vjernoj publici i svim ljubiteljima tradicije radost i nadu koje izviru iz bogate hrvatske izvedbene tradicijske umjetnosti. U Hrvatsko narodno kazalište dođite na vrijeme, noseći masku na licu tijekom cijelog boravka u prostoru kazališta, pazite na razmak od drugih posjetitelja i uživajte u godišnjem koncertu Ansambla LADO“, naglašava Ileana Jurin Bakotić, ravnateljica Ansambla LADO.