Početna Vijesti Kultura Animafest Zagreb 2015. raspisao poziv za animirane radove na fasadi MSU-a

Animafest Zagreb 2015. raspisao poziv za animirane radove na fasadi MSU-a

1214
0

“Animafest Zagreb 2015.” objavljuje otvoreni poziv Animation goes MSU! te raspisuje prijave za Međunarodni znanstveni skup “Animafest Scanner II  2015”.

Minute nisu vazne_1Animafest Zagreb 2015 poziva sve zainteresirane da prijave svoje site-specificanimirane radove za medijsku fasadu MSU-a te svjetske povjesničare, teoretičare animacijskih studija te ostale stručnjake i znanstvenike da sudjeluju na Međunarodnom znanstvenom skupu Animafest Scanner II 2015.

Kao nastavak uspješne suradnje započete 2012., Animafest Zagreb u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti objavljuje otvoreni poziv Animation goes MSU! za trokanalne site-specific animirane radove u trajanju do 10 minuta koji će se prikazati na medijskoj fasadi MSU-a. Odabrani radovi prikazivat će se na medijskoj fasadi od 26. svibnja do 14. lipnja 2015. u sklopu Festivala. Prijave radova traju do 22. ožujka 2015.

S ciljem stvaranja sinergije teorijskog i praktičnog diskursa, kao i razmjene između autora i znanstvenika, drugiMeđunarodni znanstveni skup ‘Animafest Scanner II 2015’ održat će se 10. i 11. lipnja 2015., a međunarodni filmski i medijski znanstvenici pozivaju se da predstave najnovija otkrića s područja animacije. Ovogodišnji glavni govornik bit će Giannalberto Bendazzi, slavni filmski teoretičar, kritičar i profesor, ujedno i prvi dobitnik Animafestove nagrade za izniman doprinos proučavanju animacije. Prijave za sudjelovanje traju do 1. ožujka 2015.

Animafest Scanner II 2015 organizira se u suradnji s ASIFA-om Austrije, uz podršku Austrijskog kulturnog foruma u Zagrebu, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, AG Animation Društva za medijske studije (GfM), Odsjeka za kazalište, film i medije Sveučilišta u Beču te Sveučilišta Webster iz Beča.

***
25. svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb održat će se od 9. do 14. lipnja 2015. u Zagrebu, prvi put integrirajući kratkometražno i dugometražno izdanje i predstavljajući animirane filmove svih dužina.

Prijave filmova za natjecateljski dio programa otvorene su do 1. veljače 2015., a na poziv se mogu prijaviti kratkometražni animirani filmovi nastali nakon 1. siječnja 2014. godine i dugometražni animirani filmovi nastali nakon1. siječnja 2013. godine prema uvjetima iz Pravilnika.

***
Animation Goes MSU!
Uvjeti i pravila natječaja
Prijavnica 

Animafest Scanner II 2015
Uvjeti i pravila natječaja
Prijavnica 

Autor: Zagrebonline Press