Početna Izbor Andrej Kramarić, Iva Majoli i Lovre Miloš u meču za Tordince!

Andrej Kramarić, Iva Majoli i Lovre Miloš u meču za Tordince!

413
0

SRC Šalata će u srijedu, 12. lipnja 2019., okupiti najpoznatija imena i ikone hrvatskog sporta, a razlog je i više nego dovoljan – vratiti osmijeh na lice djeci iz Tordinaca koji se nalazi u Vukovarsko-srijemskoj županiji! Lista sportaša koja će zaigrati tenis u parovima sve je veća, a nakon službenog ždrijeba, koji će se održati u narednim danima, doznat će se i raspored parova po grupama. 24 sportaša, 12 parova, 4 natjecateljske grupe u super tie-break teniskom formatu – Gem Set Hrvatska, u organizaciji Zaklade Marin Čilić, najavljuje jedinstveni spektakl u samom srcu Zagreba!

Andrej Kramarić, Lovre Miloš i Marijo Možnik pridružili su se već najavljenim sportskim velikanima, a na listu tenisača upisali i Iva Majoli, Jelena Kostanić Tošić, Tena Lukas, Mate Delić, Lovro Zovko i Ivan Ljubičić. Dolazak su već potvrdili i Luka Modrić, Dejan Lovren, Valent i Martin Sinković, Ivan Dodig, Bojan Bogdanović, Ivan Klasnić, Sara Kolak, Ana Konjuh, Dina Levačić, Mate Pavić, Mateo Kovačić, Mario Mandžukić i Ivan Perišić.

Početak programa predviđen je u 12 sati kad se otvara Tennis Village s organiziranim besplatnim radionicama za djecu pod vodstvom trenera TK Top Spin i hrvatskih teniskih zvijezda. U podne će krenuti i sportske radionice u organizaciji Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Na centralnom teniskom terenu u 14 sati, posjetitelje i ljubitelje tenisa očekuje egzibicijski meč naših proslavljenih tenisača, a u 16 sati započet će natjecanje u grupama. Format turnira je super tie-break, a u četiri grupe zaigrat će po tri para sastavljena od jednog tenisača i drugog vrhunskog sportaša. Velika završnica, polufinalni i finalni meč, započet će u 18 sati, uz prijenos na drugom programu Hrvatske radiotelevizije. Program će završiti dodjelom nagrada, a na Šalati će tijekom dana biti još drugi brojni zabavni sadržaji kao mogućnost upoznavanja i fotografiranja sa svojim sportskim idolima.

Jedan od njih je i Andrej Kramarić, hrvatski nogometni reprezentativac koji je također potvrdio svoje sudjelovanje na turniru. „Izuzetno mi je zadovoljstvo sudjelovati u ovom humanitarnom projektu i biti među svim ovim velikim sportašima. Prikupljena sredstva bit će iskorištena za izgradnju sportskih igrališta, a ja se iskreno nadam da ćemo to ostvariti vrlo brzo, kako bi se djeca mogla uključiti u sportske aktivnosti te živjeti zdravije i veselije“, izjavio je  Andrej Kramarić, a s nestrpljenjem iščekuje službeni ždrijeb koji će odlučiti s kojim će profesionalnim tenisačem ili tenisačicom zaigrati u sljedeću srijedu.

To može biti i Iva Majoli, najbolja hrvatska tenisačica svih vremena koja je 1997. godine u Parizu osvojila Grand Slam turnir Roland Garros. „Nisam ni najmanje dvojila oko sudjelovanja jer je riječ o usitinu posebnom projektu u organizaciji Zaklade Marin Čilić. Sigurna sam da će Šalata taj dan biti ispunjena do posljednjeg mjesta i da će atmosfera biti sjajna. Čula sam da se svi sportaši ozbiljno pripremaju za natjecanje tako da jedva čekam da izađemo na teren i zaigramo meč za djecu Hrvatske“, istaknula je Iva Majoli.

Boje vaterpola branit će napadač HAVK Mladost i hrvatski reprezentativac Lovre Miloš. Prepoznatljivu kapicu i bazen zamijenit će reketom, a koliko je vješt u tenisu pokazat će već sljedećeg tjedna na Šalati. „Iznimno mi je drago što ću na jedno popodne reprezentativne pripreme zamijeniti igranjem tenisa. Iako nisam neki veliki talent, dat ću sve od sebe da pružim što bolji otpor Marinu i ostalim hrvatskim sportašima. Projekt koji je pokrenula Zaklada Marin Čilić je zaista hvalevrijedan i sretan sam što ću biti dijelom te priče.

Podsjećamo, Gem Set Hrvatska je humanitarno i sportsko druženje koje najavljuje egzibicijski teniski turnir u parovima, a samu završnicu gledat će više od dvije tisuće gledatelja na centralnom terenu SRC Šalata te gledatelji pred malim ekranima. Prikupljenim sredstvima izgradit će se multifunkcionalno sportsko igralište u Osnovnoj školi u Tordincima, u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koja broji 125 učenika u 10 razrednih odjela, a nema ni igralište ni dvoranu. Pokrovitelji projekta su Ured Predsjednice RH, Grad Zagreb, HTZ, Kineziološki fakultet u Zagrebu, Hrvatski teniski savez, dok su partneri projekta Lošinj Hotels & Villas, Foreo, Euroherc, Harvey Norman, Privredna banka, Jamnica, HEP, Gillette, Meggle i La Roche Posay. Medijski partneri, koji prate i podržavaju rad Zaklade Marin Čilić te turnir Gem Set Hrvatska, su Jutarnji list i Gloria te Antena Zagreb i Narodni radio.

Ulaznice za veliki sportski spektakl na SRC Šalata mogu se osigurati putem sustava ulaznice.hr. Cijene ulaznica kreću se od 80 kuna do 300 kn, ovisno o odabranoj poziciji, a dostupne su i VIP ulaznice koje uključuju potpisanu majicu te ulaz na službeni koktel party. Više informacija može se pronaći na službenoj internetskoj stranici, Facebook te Instagram stranici.