Početna Nagrade AMADEO: Darujemo ulaznice za “Jednostavno komplicirano”

AMADEO: Darujemo ulaznice za “Jednostavno komplicirano”

928
0

Žarko PotočnjakVrijeme je kazališnu predstavu. Ovoga ljeta nije ih baš bilo puno, a pečat kulturnim događajima dala scena  Amadeo. Jedna od njenih odličnih premijera je “Jednostavno komplicirano”. Zaigrala je u srpnju, a naredna tri dana u četvrtak, petak i subotu nova je prilika da je pogledate.

Žarka Potočnjaka, prvaka Drame zagrebačkog HNK poznajemo ne samo po ulogama koje je ostvario u matičnoj kući, već i po filmskim i televizijskim rolama. U predstavi “Jednostavno komplicirano” koja je premijeru imala 6. srpnja nastupa u tragikomičnoj ulozi starog kazališnog klauna. Riječ je o komadu klasika 20. stoljeća Thomasa Bernharda.

“Jednostavno komplicirano” na sceni je s povodom – osamdeset je godina od Bernhardova rođenja, a djelo je jedan od njegovih dramskih vrhunaca. Dragocjena minijatura među Bernhardovim dramama, balansira između komedije i tragedije, između ludila i spoznaje, između samoće i megalomanije. Za kazališnog majstora poput Žarka Potočnjaka “Jednostavno komplicirano” je zapravo nepresušno vrelo glumačkih mogućnosti.

Predstavu je režirala Svetlana Patafta, producent i dramaturg je Pavo Marinković. Produkcija Mitropa u suradnji sa Scenom Amadeo i Austrijskim kulturnim forumom.

Cijene ulaznica u prodaji su 60 kuna. Za mirovljenike cijena je 50 kuna, a popust od 20 posto imaju i članovi Hrvatske glazbene mladeži. Osim u Demetrovoj 1 ulaznice se prodaju i u knjižari Ljevak na Trgu bana Jelačića 17.

REGISTRIRAJ SE I OSVOJI!
Online-Zagreb.hr
i scena Amadeo daruju 1×2 ulaznice za predstavu “Jednostavno komplicirano” sa Žarkom Potočnjakom za termin u petak 26. kolovoza od 21 sat u atriju Prirodoslovnog muzeja (u slučaju kiše program se neće održati).
Kako biste osvojili ulaznice potrebno je na adresu [email protected] poslati email s naslovom Amadeo_Jednostavno2_online, te točno odgovoriti na nagradno pitanje:
Je li predstava postavljena povodom 80 godina od rođenja Thomasa Bernharda?
Nemojte zaboraviti upisati sljedeće podatke – ime i prezime, korisničko ime na Online-Zagreb.hr-u i broj mobitela.
Vaše prijave primamo do 25. kovoza u 16 sati kada ćemo na ovoj istoj stranici objaviti ime dobitnika.
Sretno! :-)
DOBITNICA
Dvije ulaznice za “Jednostavno komplicirano” osvojila je GORDANA USMIANI. Čestitamo! Podsjećamo da na blagajnu scene Amadeo dođe s osobnom iskaznicom. Informaciju o preuzimanju nagrade primit će na e-mail.
Odgovor na nagradno pitanje glasi: da.