Početna ZG vodič Trgovine, usluge Aktivirana online Burza udžbenika

Aktivirana online Burza udžbenika

984
1

učeniciSvi učenici osnovnih i srednjih škola te njihovi roditelji udžbenike za predstojeću školsku godinu mogu nabaviti uz pomoć Burze udžbenika na stranici http://burza.skole.hr, objavila Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet.

Burza udžbenika je portal namijenjen razmjeni polovnih udžbenika  koji omogućava komunikaciju između onih koji nude i drugih koji traže školske knjige. Svakom korisniku dostupni su podaci za kontaktiranje bez obzira prodaju li ili kupuju. Za pristup portalu potrebno je registrirati se i prijaviti tj. imati e-mail adresu. Dob nije bitna pa knjige mogu nuditi na prodaju i sami učenici.

Osim knjiga također se može nuditi i školska oprema.

Specifičnost Burze udžbenika jest da sadrži popis svih hrvatskih škola i razreda kao i  informaciju koje točno naslove je koji razred koristio u prošloj školskoj godini (2009/2010). Na temelju tog popisa korisnik automatski može vrlo jednostavno izraditi popis udžbenika koje nudi. Naslovi unutar Burze udžbenika se biraju iz popisa udžbenika koje je odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, pojašnjavaju na stranicama CARNet-a.

Projekt je realiziran na inicijativu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

1 Komentar

Comments are closed.