Početna Grad Zagreb Akcija “Udomljavanje je fora” ove subote na Trgu bana Jelačića

Akcija “Udomljavanje je fora” ove subote na Trgu bana Jelačića

1342
1

Prva ovogodišnju akcija  “Udomljavanje je fora” održat će se u subotu, 28. veljače 2015., od 9 do 15 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu te Trgu kralja Tomislava od 10 do 12 sati u Virovitici. Akciju zajednički organiziraju Grad Zagreb i gradsko sklonište Azil Dumovec, a u suradnji s udrugama Laki iz Virovitice, Gradom Viroviticom, Skloništem za životinje Virovitica te Prijateljima životinja. “Udomljavanje je fora“ ovog puta održava se na Svjetski dan kastracija.

Brojne akcije u svijetu održavaju se povodom Svjetskog dana kastracija, a poznato je da u hrvatskim gradovima nažalost u ovom trenutku ima previše životinja koje lutaju, a udruge za zaštitu životinja i skloništa nemaju dovoljno resursa da im omoguće boravak ili da ih sve udome. Kastracija je učinkovit i human način da se životinjama spasi život, uobičajen i jednostavan zahvat koji provode veterinari kako bi se spriječilo nastajanje neželjenih legala štenaca i mačića.
Zagreb i Virovitica su dva od nekoliko hrvatskih gradova koji provode “no kill” politiku, odnosno programe kastracije promoviraju već godinama.Cilj akcije “Udomljavanje je fora” je potaknuti stanovništvo na odgovornost prema kućnim ljubimcima, ali služi i kao podsjetnik na potrebu udomljavanja velikoga broja napuštenih životinja. Stoga azil Dumovec poziva da ih posjetite na velikom štandu kod sata na zagrebačkom glavnom trgu, a u animiranje građana na dolazak uključio se i Mario Petreković (VIDEO).

Royal Canin podržava udomitelje

Nakon ove akcije, sve one koji će se na udomljavanje odlučiti u iduća dva tjedna, podržat će i “Royal Canin” koji će osigurati hranu za pse, kao i zaštitu protiv buha i krpelja “Frontline” za prvih mjesec dana.

1 Komentar

Comments are closed.