Početna Moj Zagreb Novosti Akcija Mijenjamo dijabetes ponovno na Jarunu

Akcija Mijenjamo dijabetes ponovno na Jarunu

776
0

S prošle utrke Mijenjamo dijabetes (foto: Ordinacija.hr)U subotu 28. svibnja od 14 do 19 sati održat će se akcija Mijenjamo dijabetes. Organizatori su ovogodišnje akcije Grad Zagreb, Hrvatski savez dijabetičkih udruga i Novo Nordisk Hrvatska d.o.o., koji vas pozivaju da dođete toga dana na Jarun.

Tom prilikom moći ćete:
– besplatno izmjeriti šećer u krvi
– besplatno izmjeriti glikozilirani hemoglobin
– besplatno se konzultirati s liječnicima dijabetolozima
– posjetiti savjetovalište preventivne medicine.

U sklopu akcije organizira se i utrka oko Jarunskog jezera, koja je prošle godine privukla gotovo 200 trkača iz nekoliko europskih zemalja. Utrka duljine 6350 metara ima nagradni fond za pobjednike u svim kategorijama trkača. Sve o utrci Mijenjamo dijabetes možete vidjeti na stranici www.sportom-mijenjamo-dijabetes.com.

Cilj je akcije koja se odvija po pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića promicanje zdravog načina života i tjelesne aktivnosti, najvažnijih čimbenika u prevenciji od dijabetesa i ostalih kroničnih nezaraznih bolesti u svim dobnim skupinama.

U Republici Hrvatskoj više od 300.000 osoba boluje od dijabetesa, a troškovi liječenja dijabetesa iznose deset posto hrvatskog zdravstvenog proračuna. Više od 60 posto liječenih dijabetičara nema zadovoljavajuću regulaciju dijabetesa. Tom akcijom želi se skrenuti pozornost i na taj problem.

Program na Jarunu

13.30 – 16.15 sati Prijave za utrku Mijenjamo dijabetes
14 – 18 sati Besplatno mjerenje šećera u krvi, glikoziliranog hemoglobina, konzultacije s liječnicima specijalistima, ordinacija preventivne medicine
16.30 sati POZDRAVNI GOVORI
Organizatori: Vedran Boljat – Novo Nordisk Hrvatska
prof. Davor Bučević
Grad Zagreb – gradonačelnik Milan Bandić ili izaslanik
Izaslanik Predsjednika Republike
17 sati Utrka “Mijenjamo dijabetes” oko jezera Jarun, duljina utrke 6350 metara
18 sati Proglašenje pobjednika i podjela nagrada
18.30 – 19.30 sati Koncert grupe “Zakon šutnje”

Voditelji: Minja Cvitković i Nenad Pavlica