Početna Grad Zagreb Adventu u Zagrebu: Počinje 28.11. i bit će drugačiji

Adventu u Zagrebu: Počinje 28.11. i bit će drugačiji

273
0

“Nadam se da ćemo ispuniti očekivanja Grada i da ćemo poštovati sve mjere”, rekao je predstavnik obrtnika.

Predstavnik ugostitelja Marin Medak je pozdravio odluku gradonačelnika da se ugostitelji na javnim površinama mogu prilagoditi adventu. “Tražili smo da možemo funkcionirati”, rekao je Medak. “Znamo da je nemoguće organizirati Advent kao što je bio prije. Skupo je i rizik je prevelik. Mi ćemo se prilagoditi da ljudi imaju mogućnost da u kafiću, u blizini doma, mogu konzumirati kuhano vino, dobili smo to da svi građani imaju duh Adventa u svom dijelu grada”, rekao je Medak.

Martina Bienenfeld kazala da su već nakon ljeta iz Turističke zajednice kazali da će pokušati pripremiti Advent.

“Rekli smo da će 12. mjesec biti lijep. Slogan je u tom smislu, Advent u Zagrebu – osjetite svjetlost“, rekla je Bienefeld. “Zadržali smo brojne projekte povezane s kulturom, imat ćemo brojna kulturna događanja”, rekla je. “Imat ćemo 10 različitih festivala, imamo tri nova projekta. Prvi je Svjetlost Zagreba, pozivamo sve Zagrepčane da kako mogu i žele okite svoje prozore”. Klizališta na Tomislavcu neće biti. “Drugi projekt je šetnja kroz zagrebačke crkve i njihove jaslice, a snimke će biti na stranici TZGZ”, kazala je. “Treći projekt je Proširena stvarnost, imat ćemo na preko 20 lokacija”,  te nastavila da će brojni koncerti biti streamani putem društvenih mreža. “Za ovu godinu smo planirali završiti 2020. godinu na 30% dolazaka i noćenje iz prošle godine.”

“Recite svakom objektu koji bude želio napraviti na otvorenom ili zatvorenom bilo kakav događaj, dobit će dozvolu. Ovo je vrijeme preživljavanja”, kazao je Bandić.