Početna Vijesti Sport Adrenalinski show na Sljemenu uoči muškog slaloma

Adrenalinski show na Sljemenu uoči muškog slaloma

524
0
Cedric Dumont
Cedric Dumont

Vip Snow Queen Trophy 2012. u suradnji s Red Bullom donosi na Sljeme pravi adrenalinski show za gledatelje. Uoči prve vožnje muškog slaloma 5. siječnja oko 14:10 sati Belgijanac Cedric Dumont izvest će wingsuit jump, spektakularan let u posebno dizajniranom odijelu s krilima.

Cedric Dumont
Cedric Dumont

Dumont će iskočiti iz helikoptera iznad TV tornja, preletjeti Crveni spust te uz pomoć padobrana sletjeti u Gornju Bistru. Tijekom spektakularnog leta postižu se brzine i do 140 km/h, izazovne i za TV kamere koje će pratiti Red Bullovog wingsuit letača.Wingsuit jumping neraskidivo je vezan za Hrvatsku, s obzirom da je prvo sigurno odijelo koje omogućava let i klizanje kroz zrak izradio Hrvat Robert Pečnik 1999. godine. Cedric Dumont, 32-godišnji Belgijanac, jedan je od najboljih letača svih vremena, koji ima preko 500 skokova i raznih letačkih pothvata.

Posebnost wingsuit jumpinga je u tome što spaja u jednu disciplinu skakanje padobranom, BASE jumping i letenje. Letač može birati hoće li skakati iz zrakoplova kao padobranac ili s litice kao BASE jumper, ali u svakom slučaju, njegova avantura završava otvaranjem padobrana. Osoba koja želi isprobati wingsuit jumping mora imati minimalno 200 skokova s padobranom i biti u pratnji instruktora koji ima minimalno 500 skokova sa padobranom.