Početna Izbor 9 stvari koje nikako ne smijete zaboraviti na kampiranju

9 stvari koje nikako ne smijete zaboraviti na kampiranju

85
0

Idealno je vrijeme za posjetiti prirodu i provesti malo vremena u njoj. Dodamo li na to stres vezan za cijelu Covid19 situaciju, odmor će nam baš dobro doći. Baš iz ovih razloga idealno je provesti odmor na kampiranju.

Gotovo svaka osoba kad je prvi put išla na kampiranje zaboravila je ponijeti barem jednu od najvažnijih stvari. Mi vam donosimo 9 stvari koje nikako ne smijete zaboraviti na kampiranju te dodatne savjete kako se što bolje provesti i odmoriti na kampiranju.

Što ponijeti na kampiranje?

U cijelom procesu pakiranja stvari za kampiranje vrlo je lako zaboraviti neke od osnovnih stvari koje su potrebne na kampiranju. Ovisno o tome idete li kampirati jedan dan ili ostajete više dana, zaboravljene stvari će vam otežati avanturu.

 

Vreća za spavanje

 

Svi će se sjetiti ponijeti šator, jer gdje bi inače spavali? Ono što većina zaboravi ponijeti je vreća za spavanje. Bez obzira jesu li u pitanju ljetni mjeseci ili bilo koji drugi dio sezone, vreća vas može spasiti.

Za ljeto bi bile idealne nešto tanje vreće, ali temperatura pada preko noći čak i u ovim vrućim mjesecima. Nađete li se u pustinji i odlučite kampirati, spremite se na iznenađujuće niske temperature preko noći.

 

Kocke za potpalu

 

Ako planirate nešto kuhati, logično, potrebna vam je vatra. Osim ako ste Bear Grylls, šanse za upaliti vatru metodom drvo o drvo su jako male. Drvo u šumama zna biti vlažno čak i u najvruće dane.

Kako bi si olakšali potpaljivanje vatre, savjetujemo vam da ponesete kocke za potpalu ili bilo što slično kako ne bi morali brinuti.

 

Svježa hrana

 

Budimo realni, ovo je jedno od najbitnijih pitanja za nas hedoniste.

Hranu koju trebate nositi na kampiranje treba ostati svježa nekoliko dana te bi zbog toga idealno bilo da je zamrznuta. U ovome vam može pomoći rashladna torba. Trik kako bi meso ostalo što dulje zamrznuto je da se dobro zamrzne prije nego ga stavite u rashladnu torbu.

Za kupovinu mesa preporučujemo da pogledate katalog Plodine koji ima široku ponudu različitog kvalitetnog mesa. Osim mesa, također možete ponijeti i konzerviranu hranu i suhe čokoladice jer ne zauzimaju puno mjesta a hranjive su.

 

Svjetiljka

 

Shvaćamo da se neki od vas planiraju osloniti na svjetlost zapaljene vatre kad padne noć, ali to možda nije pametna ideja.

Ponekad će te morati pronaći nešto u mrklom mraku i ako nemate dobru svjetiljku to je gotovo nemoguće. Zbog toga vam savjetujemo da na svoj put ponesete bilo kakvu svjetiljku, a idealno je onu koja se nosi na glavi.

 

Dodatna baterija za mobitel

 

Najgori scenarij koji vam se može dogoditi na kampiranju je nesreća, a baterija na mobitelu vam je prazna. Kako bi spriječili ovakav mogući događaj, ponesite dodatnu bateriju, odnosno eksternu bateriju.

Fotografije s kampiranja koje planirate staviti na Instagram troše dosta baterije pa se pripremite za sve scenarije :).

 

Sprej protiv komaraca

 

Moramo li ovo uopće dodatno napomenuti? Osim komaraca, postoji puno drugih insekata koji jedva čekaju da vas isprovociraju. U svoju torbu za kampiranje obavezno ubacite sredstvo koje će služiti kao zaštita od komaraca.

 

Stvari za higijenu

 

Jako lako je zaboraviti stvari za higijenu jer smo navikli da nam uvijek stoji na istom mjestu. Zbog toga ne zaboravite spakirati najvažnije stvari za higijenu poput četkice za zube, paste, toaletni papir i sapun.

 

Preklopna stolica

 

Ponekad imamo sreće da nam je priroda ostavila trupac na koji možemo sjesti, a za svaki slučaj možemo ponijeti preklopnu stolicu. Teško je sjediti na podu cijelo vrijeme za vrijeme kampiranja pa bi stolica vrlo dobro poslužila.

Ovakve stolice možete najčešće pronaći u trgovinama ribolovne opreme jer upravo ih oni koriste najviše.

 

Pribor za jelo

 

Kad bi radili statistiku najčešće zaboravljenih stvari na kampiranju, pribor za jelo bi definitivno bio visoko na listi.

Navikli smo uzeti vilicu, žlicu i nož iz ladice u kuhinji kako bi pojeli ručak, ali što kad smo u prirodi? Spakirajte barem jedan set pribora za sebe i još jedan ako vodite nekoga sa sobom na kampiranje.

Jedan od trikova koji koriste ljudi na kampiranju je korištenje drvenog pribora umjesto metalnog ili plastičnog. Zašto je ovo trik? Zato što nakon uporabe za jelo, pribor možete ubaciti u vatru i maksimalno ga iskoristiti.

Gdje god da se zaputite na kampiranje, budite na oprezu. Osim divljih životinja, postoje i dodatne opasnosti u prirodi. Planirate li se zaputiti na težak teren, pročitajte savjete HGSS-a koji vam mogu jako pomoći.