Početna Novosti 736 prijava na devetom natječaju Zaklade Adris

736 prijava na devetom natječaju Zaklade Adris

881
0
Deveti natječaj Zaklade Adris

Na deveti natječaj Zaklade Adris, raspisan od 14. svibnja do 15. lipnja 2015. pristiglo je ukupno 736 prijava. Predsjednik Zakladne uprave, Korado Korlević, izvijestio je na zajedničkoj sjednici Zakladne uprave i Zakladnih vijeća da je za program Znanje i otkrića prijavljeno najviše projekata, ukupno 189 uz 142 zamolbe za stipendiranje nadarenih učenika i studenata. Za program Stvaralaštvo, Ekologija, Baština i Dobrota zaprimljeno je ukupno 405 prijava.

Na prijedlog Zakladnih vijeća, odluku o donacijama i stipendijama, Zakladna će uprava donijeti u rujnu ove godine, nakon čega će biti objavljena na web stranicama Zaklade Adris i u dnevnim tiskovinama.

“Zaklada Adris iz natječaja u natječaj bilježi rast pristiglih prijava. U ovom je natječajnom ciklusu posebno zamjetan rast prijavljenih projekata iz područja Znanje i otkrića, koji čine čak četvrtinu ukupnog broja prijava. Ove činjenice pokazuju da je znanstvena zajednica prepoznala djelovanje Zaklade Adris. Stečeno je svojevrsno povjerenje u rad Zaklade, prepoznata je objektivnost u vrednovanju prijava koju jamči uključenost najistaknutijih hrvatskih stručnjaka u tijelima Zaklade. Uz transparentnost natječajne procedure, većem broju prijavljenih kvalitetnih znanstvenih projekata zasigurno je pripomoglo i smanjeno administriranje u odnosu na druge slične natječaje.“ – Korado Korlević, predsjednik Zakladne uprave

Podsjetimo, za financiranje Zaklade, Adris grupa izdvaja jedan posto dobiti ostvarene u prethodnoj godini. Od svog osnutka 2007. godine, Zaklada je u osam natječajnih ciklusa dodijelila više od 30 milijuna kuna. Zahvaljujući donacijama Zaklade Adris, učinjen je dubok trag u znanosti, kulturi, očuvanju prirodne baštine, kreativnosti i humanitarnom djelovanju. Posebno valja istaknuti više od 250 odobrenih stipendija za izvrsne učenike srednjih škola, studente na preddiplomskom i diplomskom studiju te polaznike poslijediplomskih i doktorskih studija hrvatskih i prestižnih svjetskih fakulteta.

Deveti natječaj Zaklade Adris