Početna Moj Zagreb Novosti Hanžekov memorijal: Zvijezde Vlašić i Perković

Hanžekov memorijal: Zvijezde Vlašić i Perković

769
0

Autor:
Infopunkt.tv /Online-Zagreb.hr

Blanka Vlašić (Foto:IAAF)– Zagreb po prvi puta ima atletsku europsku prvakinju i moja je obveza da učinim sve da upravo u Zagrebu bacim najbolji rezultat,- kazala je europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković na predstavljanju IAAF World challenge atletskog mitinga, popularnog Hanžekovog memorijala što će se 1. rujna održati na zagrebačkome stadionu Mladosti.

– Nadam se da ću na zagrebačkome mitingu imati dobru konkurenciju, čujem da dolazi Kubanka Yarelis Barrios, koja spada u sam svjetski vrh. Inače se zbog europskog zlata u mojem životu ništa nije promijenilo, osim što ima daleko više poziva i sms-poruka,- dodala je Perković koja će uz Blanku Vlašić biti najveća, ali ne i jedina hrvatska atletska zvijezda na mitingu.

– Ovo je bila sjajna godina za hrvatsku atletiku, ne samo zbog zlata Vlašić i Perković, već i zbog plasmana u finala Martina Marića i Nedžada Mulabegovića. Zbog tih rezultata s EP-a u Barceloni hrvatska atletska postava bit će najjača ikad na ovogodišnjem mitingu. Upravo su ti rezultati dijelom i postignuti zbog činjenica da imamo u Hrvatskoj miting poput zagrebačkog, čija će se memorijalna utrka na 110 metara prepone trčati po jubilarni, 60. puta,- rekao je predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Lucijano Sušanj.

Na IAAF mitingu u Zagrebu bit će ukupno 17 disciplina, devet muških i osam ženskih, a direktorica mitinga Ivana Brkljačić najavila je velika imena svjetske atletike unatoč bitnom smanjenju proračuna.

– Imamo na raspolaganju 4.2 milijuna kuna, a lani smo imali milijun više. To nas ipak neće omesti da napravimo kvalitetno natjecanje, u kontaktu smo s velikim zvijezdama, a gledatelje će sigurno zanimati nastup hrvatskih atletičara. Zbog činjenice da Blankine najveće konkurentice izbjegavaju sučeljavanje s njom u Zagrebu, još ne znamo tko će doći od visašica, ali zato obećavam da ćemo za jubilarnu Memorijalnu utrku na 110 prepone dovesti jednog od trojice najboljih na svijetu,- najavila je Ivana Brkljačić, direktorica mitinga.

Sandra Perković: “Nadam se da će konkurencija biti dobra, a da ću ja biti još bolja”

[infopunkt 2101&video=04 nolink]

Ivana Brkljačić o manje novca i do sada najjačoj
hrvatskoj atletici

[infopunkt 2101&video=02 nolink]

Lucijano Sušanj, predsjednik Hrvatskog
atletskog saveza

[infopunkt 2101&video=05 nolink]

Gradonačelnik Milan Bandić je zadovoljan zbog
financijske potpore Hanžekovom memorijalu

[infopunkt 2101&video=03 nolink]